ANASAYFA arrow right Ekonomi

“Sanal fuar yazılımları yüzde 300 büyüyecek”

“Sanal fuar yazılımları yüzde 300 büyüyecek”
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 16.58
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2020 / 16.58
Cumhurbaşkanlığı sanal fuar yazılımlarına teşvik paketi açıkladı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’nın da detaylandırdığı destek paketinde 100 bin dolar değerinde teşvik Sanal fuar yazılımlarının yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin ilk yerli Sanal Fuar yazılımını hayata geçiren Endless Fairs Kurucusu Gökmen Özdemir, teşvik paketleriyle birlikte artan talebin büyüme beklentilerini yüzde 300’e çıkardığını açıkladı.

Türk ihracatını ve e-ticaretin gelişmesi adına Cumhurbaşkanlığı yeni bir destek paketi açıklayarak Sanal Fuarlara teşvik vereceğini açıklaması, sanal fuar yazılımlarına olan talebin de artmasına neden oldu. Yaşanan pandemi sonrasında dünya genelinde yılın ikinci çeyreğinde fuarlar için imzalanan toplam 145 milyar dolar değerindeki sözleşmeler askıya alınmıştı.

Dünyada Sanal Fuar sektörünün hızla büyüdüğünü dile getiren Gökmen Özdemir, “Dünyada fuarcılık sektörü yaklaşık 325 milyar dolar değer üretiyor. Pandemi sürecinin en fazla etkilediği sektörlerden biri de fuarcılık sektörü. Dünyada dijital dönüşümün hızla ilerlediğini biliyorduk, ancak Koronavirüs salgını sonrasında bu dönüşümün nereyse yüz kat hız kazandığını gördük. Fuarcılık sektöründe de dijital dönüşüm hızla ilerlemeye başarı. Sanal fuarlar, aslında yaklaşık 10 yıldır yapılıyor ancak yaşanan iptaller ve ertelemeler doğrultusunda fiziki fuarcılık sektörü yüzünü sanala çevirmeye başladı. Dünya genelinde Sanal Fuarların sene sonuna kadar yaklaşık yüzde 30 büyüyeceğini ön görüyoruz. Bu umut Vaad edici bir veri. Türkiye’de ise henüz yeni tanınmaya ve kabul görmeye başladığı için büyüme rakamı neredeyse yüzde 300’ü görecek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *