ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Samuel Backett’in oyunu sahnelenecek

Samuel Backett’in oyunu sahnelenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Onat Kutlar Sahnesi’nde hafta sonu, “Godot’yu Beklerken” oyununu sahnelenecek
Onat Kutlar Sahnesi’nde hafta sonu, “Godot’yu Beklerken” oyununu sahnelenecek
Gaziantep Onat Kutlar Sahnesi’nde bu hafta sonu, Dave Hanson’un yazdığı, Samuel Backett’in oyunu olan “Godot’yu Beklerken” izlenecek. Bir saat 45 dakika süren ve 2 perdenden oluşan oyun, Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından oynanacak.
Tiyatro sevenlerin beklediği “Godot’yu Beklerken” oyunu, Sedat Mayadağ, Gökhan Tüzün ve Gökçesu Ulukut’un oynayacağı oyun 21 ve 22 Şubat tarihinde 14.00 – 20.00 saatlerinde izleyicisini bekliyor olacak.
‘Görünmez olarak kalanların
umutlarını, beklentilerini…’
Biletleri şimdiden tükenen oyunun konusu ise şu şekilde: “Oyun bir tiyatroda sergilenen Samuel Beckett’in “Godot’yu Beklerken” oyununun sahne arkasında iki yedek oyuncunun yaşadıklarını anlatmakta; Godot’yu Beklerken’deki bekleme durumuna geçmeyi bekleyen yedek oyuncuların hikayesidir. Hayatları boyunca görünmeye çalışan ama görünmez olarak kalanların umutlarını, beklentilerini, hayallerini anlatan... Sanata ve özellikle oyunculuğa olan tutku ve sevgilerinin ışığında; duygularını, beklentilerini, özlemlerini, kıskançlıklarını, üzüntülerini ve mutluluklarını paylaşmanın yanı sıra, aktörlerin yaşadıkları zorluklara ve gösterdikleri fedakârlıklara da değinerek çelişkiler içinde devinen. Hırs ve komplekslerini, beceriyle beceriksizlik arasındaki bariz uçuruma nasıl görünmez bir köprü kurup cesaretle dolaştıklarını, büyük bir keyifle egolarını nasıl kabarttıklarını da çarpıcı diyaloglarla gözler önüne sererler. Ve beklemeye devam ederler ta ki...” Esra Aydın
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *