ANASAYFA arrow right Spor

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları: Barça yıllar sonra gruptan çıkamayabilir

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları: Barça yıllar sonra gruptan çıkamayabilir
YAYINLAMA: 24 Kasım 2021 / 16.06
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2021 / 16.06
Şampiyonlar Ligi'nde 5. maçlar geride kalırken Barcelona evinde yaptığı puan kaybıyla ikinci tur şansını zora soktu. Ronaldo ise Manchester United'a 2. turun kapısını açtı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. maç haftası bu gece oynanan karşılaşmalarla başladı.

TSİ 20.45'teki mücadelelerde Manchester United deplasmanda Villarreal'i 2-0'la, Bayern Mübih de yine deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-1'le geçti. Manchester United'ta kilidi açan Cristiano Ronaldo, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki 6. golünü kaydetti ve takımının son maçlar öncesi bir üst tura çıkmasını sağladı.

Halil Umut Meler'in yönettiği maçta ise Bayern Münih, 14. dakikada Robert Lewandowski ve 42. dakikada Kingsley Coman'ın golleriyle 2-1 galip geldi. Ukrayna temsilcisinin tek golü 70. dakikada Denys Harmash'tan geldi. Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği son 9 maçta da gol atmayı başardı.

TSİ 23.00'te başlayan maçlarda ise Barcelona ise Benfica'yı ağırladığı maçta rakibi ile golsüz berabere kalarak bir üst tur şansını zora soktu. Karşılaşmada iki takım da rakip ağları birer kez bulsa da bu goller VAR kontrollerinin ardından iptal edildi.

Barcelona son maçlar öncesi grupta 7 puanla 2. sırada yer alsa da son hafta maçında Bayern Münih'in konuğu olacak. Öte yandan 5 puanlı Benfica ise kendi sahasında Dinamo Kiev'i ağırlayacak. Barcelona, ikili averajda da Benfica'nın gerisinde ve eğer Benfica son maçını kazanırsa Katalan ekibi de deplasmanda mutlaka galip gelmek zorunda kalacak. Aksi durumda bordo-mavili ekip 2010-11 sezonundan sonra gruplarda elenme tehlikesiyle karşı karşıya.

H Grubu'nda son 16'ya kalmayı garantileyen Chelsea ve Juventus, Stamford Bridge'te kozlarını paylaştı. İngilizler maç boyunca rakibine nefes aldırmazken mücadeleden 4-0 galip ayrıldı. Maviler'in gollerini 25'te Chalobah, 56'da James, 58'de Hudson-Odoi ve 90+5'te Timo Werner attı.

Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcıoğlu'nun formasını giydiği Lille ise evinde Salzburg'u tek golle geçerken gecenin en gollü maçında Young Boys'la Atalanta 3-3 berabere kaldı.

Sevilla ise evinde Wolfsburg'u 2-0 mağlup ederken, Malmö ile Zenit de İsveç'te 1-1 berabere kaldılar.

Bu takımlardan Bayern Münih, Manchester United, Chelsea ve Juventus ikinci tura yükselmeyi garantiledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *