ANASAYFA arrow right Spor

Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi Napoli sokakları savaş alanına döndü

Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi Napoli sokakları savaş alanına döndü
YAYINLAMA: 16 Mart 2023 / 15.31
GÜNCELLEME: 16 Mart 2023 / 15.31
İtalya'nın Napoli kentinde şehrin takımı Napoli ile Alman ekibi Eintracht Frankfurt arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde olaylar çıktı.

İtalyalı yetkililer, şiddet olayları yaşanabileceği endişesiyle Frankfurt'ta yaşayanların çarşamba günü Napoli'nin stadyumuna girmesini yasaklamıştı. Ancak Alman kulübün bir grup destekçisi çarşamba günü yine de İtalya'ya geldi.

Çarşamba günü maçtan önce çekilen görüntülerde Frankfurt taraftarlarının çevik kuvvetle arbede yaşadığı ve bir polis arabasının yakıldığı görüldü. Şehrin merkezindeki birçok işletme, çıkan olaylarda mali hasar yaşadı.

İtalyan medyasına göre Napoli taraftarları, Eintracht taraftarlarını taşıyan otobüse taş ve şişe attı.

Yerel medyaya göre iki takımın taraftarı arasında da kavgalar yaşandı.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bunlar taraftar değil, serseriler. Acaba aynı pisliği Almanya'da da yapıyorlar mı?" yazdı. Salvini, polise "tam destek" verdiğini ifade etti.

2-0'lık Napoli zaferiyle sonuçlanan ilk karşılaşmada Almanya'da iki takımın taraftarı arasında olaylar yaşandıktan sonra İtalya'daki karşılaşma "yüksek riskli" olarak damgalanmıştı.

Napoli, Alman ekibini 3-0'la geçerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *