ANASAYFA arrow right Spor

Şampiyonlar Ligi A, B, C ve D gruplarında son hafta sonuçları

YAYINLAMA: 02 Kasım 2022 / 14.55
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2022 / 14.55
UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının 6. ve son haftasında B Grubu'ndaki karşılaşmada Portekiz temsilcisi Porto, konuk ettiği İspanya'nın Atletico Madrid takımını 2-1 yenerek grubu 12 puanla lider tamamladı.

Atletico Madrid 5 puanla grup sonuncusu olarak bu sezon Avrupa'ya erken veda etti. 16 takımın bir üst tura çıkacağı turnuvada 14 takım son 16 turuna kalmayı garantilerken son 2 takım ise bugün (2 Ekim) yapılacak karşılaşmalarla belli olacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunun 6. haftasında haftası, A, B, C ve D gruplarında oynanan maçlarla tamamlandı.

Rangers grubu puansız kapattı, kalesinde toplamda 22 gol gördü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Rangers, Ajax'ı konuk etti. Ibrox Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Glenn Nyberg yönetti. Müsabaka, 3-1'lik Ajax üstünlüğüyle noktalandı. Hollanda ekibi adına zaferi getiren golleri Berghuis, Kudus ve Conceiçao kaydetti. Ev sahibine Tavernier'ın penaltı golü puan için yeterli olmadı. Bu skorla 6 puana ulaşan Ajax, UEFA Avrupa Ligi'ne düştü. Rangers ise grubu puansız kapattığı gibi, kalesinde toplamda 22 gol görmüş oldu.

A Grubu'nun diğer karşılaşmasında Liverpool ile Napoli karşı karşıya geldi. Anfield Road'da oynanan mücadeleyi Tobias Stieler yönetti. Müsabaka, 2-0'lık Liverpool üstünlüğüyle noktalandı. Kırmızılara galibiyeti getiren golleri 85. dakikada Salah ve 90+7. dakikada Nunez kaydetti. Bu sezon ilk kez yenilgi yüzü gören Napoli, mağlubiyete rağmen grubu 15 puanla lider tamamladı. Aynı puana sahip Liverpool ise ikili averajla ikinci sırada yer aldı.

A.Madrid'den erken veda

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son hafta maçında Portekiz temsilcisi Porto, konuk ettiği İspanya'nın Atletico Madrid takımını 2-1 yenerek grubu 12 puanla lider tamamladı. B Grubu'nda, Belçika takımı Club Brugge ise deplasmanda Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen ile golsüz berabere kalarak grubu 11 puanla ikinci sırada bitirdi. Grubu ilk 2 sırada tamamlayan Porto ve Club Brugge, son 16 turuna yükseldi. Bayer Leverkusen ise grubu 5 puanla 3. sırada bitirerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı. Atletico Madrid ise 5 puanla grup sonuncusu olarak bu sezon Avrupa'ya erken veda etti.

Barça galibiyetle veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Viktoria Plzen ile Barcelona karşı karşıya geldi. Doosan Arena'da oynanan mücadeleyi Radu Petrescu yönetti. Müsabaka, 4-2'lik Barcelona üstünlüğüyle noktalandı. Katalan ekibine galibiyeti getiren golleri Alonso, Torres (2) ve Pablo Torre kaydetti. Ev sahibi adına Chory'nin 2 golü puan için yeterli olmadı. Daha önce Avrupa Ligi'ne düşmesi kesinleşen Barcelona, grubu 7 puanla bitirdi. Viktoria Plzen ise bu aşamayı puansız tamamladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Bayern Münih ile Inter karşı karşıya geldi. Allianz Arena'da oynanan mücadeleyi Ivan Kruzliak yönetti. Müsabaka, 2-0'lık Bayern Münih üstünlüğüyle noktalandı. Bavyera ekibine galibiyeti getiren golleri Pavard ve Choupo-Moting kaydetti. Bu sonuçla 6'da 6 yapan Bayern, grubu 18 puanla tamamladı. 10 puanlı Inter de grubu 2. sırada noktaladı.

D grubunda lider Tottenham, Fransa deplasmanında Marsilya'yı 2-1 mağlup ederek 11 puanla grubunu ilk sırada tamamlayarak son 16 turuna kalmayı başardı. İkinci E. Frankfurt ise deplasmanda Sporting CP takımını 2-1'lik skorla mağlup etti ve gruptan çıkmayı başardı. 

Grupta oluşan son tabloya göre Sporting CP, Avrupa Ligi'ne giderken, Fransız Marsilya takımı ise 6 puanda kalarak Şampiyonlar Ligi gruplarından elendi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda 2 Kasım Çarşamba günü E, F, G, H gruplarındaki maçlar oynanacak. Grupları ilk 2 sırada tamamlayan takımlar, son 16 turuna yükselecek. Çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak son 16 turunun ilk maçları 14-15 ve 21-22 Şubat 2023, rövanşları ise 7-8 ve 14-15 Mart 2023 tarihlerinde yapılacak.

Şu ana dek Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalması kesinleşen takımlar şöyle:

  • Real Madrid
    • Manchester City
    • Napoli
    • Bayern Münih
    • Club Brugge
    • Chelsea
    • PSG
    • Benfica
    • Dortmund
    • Inter
    • Porto
    • Liverpool
    • Tottenham
    • Frankfurt

Maç programı (TSİ) şöyle:

20.45 Real Madrid (İspanya) - Celtic (İskoçya)

20.45 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Leipzig (Almanya)

23.00 Chelsea (İngiltere) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

23.00 Milan (İtalya) - Salzburg (Avusturya)

23.00 Manchester City (İngiltere) - Sevilla (İspanya)

23.00 Kopenhag (Danimarka) - Borussia Dortmund (Almanya)

23.00 Juventus (İtalya) - Paris Saint-Germain (Fransa)

23.00 Maccabi Haifa (İsrail) - Benfica (Portekiz)

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *