ANASAYFA arrow right Dünya

“Şam’daki 8 milyon sivilin görmezden gelinmesi kabul edilemez”

“Şam’daki 8 milyon sivilin görmezden gelinmesi kabul edilemez”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.20
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.20
Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, dünyanın büyük tepki gösterdiği, Suriye ordusunun Doğu Guta’daki operasyonlarına ilişkin olarak, “Doğu Guta’taki teröristleri korumak amacıyla Şam’daki 8 milyon sivilin görmezde
Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, dünyanın büyük tepki gösterdiği, Suriye ordusunun Doğu Guta’daki operasyonlarına ilişkin olarak, “Doğu Guta’taki teröristleri korumak amacıyla Şam’daki 8 milyon sivilin görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu” öne sürdü. El Caferi, BM’yi Rakka operasyonu ve Türkiye’nin Afrin Harekatına “tepki göstermediği için” eleştirdi.
SANA haber ajansına göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen Suriye konulu oturumda konuşan Beşar El Caferi, oturumun düzenlendiği esnalarda “Şam’ın Doğu Guta’da bulunan radikal teröristler tarafından yüzlerce füze ve havan roketiyle saldırıya maruz kaldığını” savundu.
El Caferi, Doğu Guta’da “radikal teröristlerin korunmaları için başkent Şam’da 8 milyona yakın Suriyelinin yaşamını tehlikeye sokmanın kabul edilemez bir durum olduğunu” iddia etti.
Konuşması sırasında Suriye konulu açık bir oturumunun yapılması için BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunan daimi üyelerden Rusya’ya minnettarlığını dile getiren El Caferi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun ise “teröristlerin başarısız kalması üzerine vekillerin kullanıldığı bir saldırganlıktan fiili saldırılara geçtiğini” de söyledi.
El Caferi, konuşmasında BM’ye yönelik de ağır eleştirilerde bulundu. BM’nin İsrail’in Suriye topraklarına yönelik olarak tekrarlanan saldırılarının yanısıra “ABD liderliğindeki uluslarararası koalisyonun DAEŞ terör örgütüyle savaşma bahanesiyle Rakka kentini tamamen yıkmasını ve Türkiye’nin Afrin bölgesine yönelik operasyonlarını görmezden geldiğini” iddia etti.
Bu arada, BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’deki durum konusunda Kuveyt ve İsveç tarafından sunulan karar tasarısına ilişkin oylamanın bugüne ertelediğine dikkat çekiliyor.ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *