ANASAYFA arrow right Sağlık

Salgını kontrol altına almak için aile fertlerinin tümüne test yapılmalı

Salgını kontrol altına almak için aile fertlerinin tümüne test yapılmalı
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2020 / 21.36
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2020 / 22.15
“Fuzuli test yapıldığı” gerekçe gösterilerek, Sağlık Bakanlığı’nın emri ile Gaziantep’te Covid 19 testi durduruldu

Gaziantep’te kamu hastaneleri ve özel hastanelerde yapılan testlerin yetersiz olduğunu ifade edilirken, bir ailede pozitif vaka çıktığında ailenin diğer fertlerine virüs tarama testi yapılmaması eleştirilirken, bunun salgının yayılmasına neden olabileceği ifade ediliyor.

Testi pozitif çıkıp da durumu hafif ve orta olanların evlerine gönderildiği, kendilerini evlerinde izole etmeleri istendiği söylenirken, kişinin aile bireylerine test yapılmaması eleştirilirken, sağlıkçılar, “Salgını kontrol altına almak için aile fertlerinin tümüne test yapılmalı” diyor.

Günlük bin 500 ile 2 bin test yapıldığı söyleniyor, bu sayı çok az

Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep il Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, konuyla ilgili sorularımızı yanıtlarken, “Bir ailede kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktığında diğer aile fertlerine test yapılmıyor. İlk başlarda yapılıyordu, ancak 2 aydan beri yapılmamaya başlandı. Ama yapılsa virüs ile daha etkin mücadele edilmiş olunur. Çünkü salgını kontrol altına almak için aile fertlerinin tümüne test yapılmalı. Şehrimizde günlük bin 500 ile 2 bin test yapıldığı söyleniyor, bu sayı çok az ve artırılması gerekiyor” dedi.

Yeni algoritmaya göre orta ve hafif vakalar eve gönderiliyor

Tarama yapılması önerisinde bulunan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla da, “Bir kişi pozitif çıktığında temasta bulunduğu kişilere test yapılması lazım. Ancak testlerin negatif çıkması bizleri yanıltmasın. Çünkü o kişi temaslı ise 14 gün boyunca kendini izole etmeli ve çalışmamalı. Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması bu. Yurtlarda yer kalmayınca yeni algoritmaya göre orta ve hafif vakalar eve gönderiliyor” şeklinde açıklama yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *