ANASAYFA arrow right Güncel

Salgında kayıt dışı çalışanlar oranı arttı

Salgında kayıt dışı çalışanlar oranı arttı
YAYINLAMA: 24 Eylül 2020 / 21.29
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2020 / 21.29

Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, birinci dalgadan etkilenen esnafın ikinci dalgadan daha çok etkileneceğine dikkat çekerken, “Koronavirüs salgını kayıt dışı çalışanların oranını yükseltti. Yani dükkanını kapatanlar kayıt dışı çalışmaya başladı” dedi.  

İmar affı yeniden çıkarılmalı

Başkan Keş, “Şu anda vatandaşlar İmar affının yeniden çıkarılması için odamıza yoğun bir şekilde müracaatta bulunuyorlar. Çünkü o dönemde birçok kişi imar affından yararlanmak için başvuruda bulunmasına rağmen parası olmadığından faydalanamamış. O nedenle yeniden gündeme alınmasını ve çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 

Kaçak yapılar kayıt altına alınmış olacak

İmar affı ile birlikte konutların kayıt altına alındığını söyleyen Keş, “Kişi İmar affı ile birlikte evinin tapusu yoksa tapusunu, elektrik, su ve doğalgaz aboneliğinin almasının yanı sıra kaçak yapılar kayıt altına alınmış olacak. Devletimiz maddi durumu olmayanlara da taksit olanağının sunması gerekiyor. Böylesi bir durum olursa birçok kişi bundan yararlanma imkanına sahip olacak” diye konuşma gerçekleştirdi.

Esnafımız günlük nafakasını kazanma peşinde

Keş, sektörün Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntı yaşadığını, yaşamaya da devam ettiğini hatırlatırken, “Esnafımız çok, para kazanma derdinde değil, sadece günlük nafakasını kazanmak istiyor. Vaka sayılarının arttığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Bugüne kadar virüse yakalanan esnaf duymaz iken, şimdi yakalananların sayısı artmaya başladı. Bu illetten bir an önce kurtulmak istiyorsak, daha sıkı tedbirlerin uygulanması, hayata geçirilmesi hatta 14 gün sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

36 haftada lise mezunu olma imkanı sunuluyor

Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Kalifiyeli eleman sorunu had safhada. Esnafımız hiç olmadığı kadar çalıştıracak kalifiyeli eleman arıyor. Sektörde çalışmak için başka illerden gelenler bile var. Çıraklık eğitim merkezlerinde kayıtlar devam ediyor. Zaman zaman mesaj göndererek, öğrencilerin kayıt olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı’nı genelgesine göre ortaokul mezunu olmanın yanı sıra kalfalık ve ustalık belgesine sahip olanlar 36 haftada lise mezunu olma imkanı elde edecekler. Bu fırsatı kaçırmasınlar.” Hüseyin Karataş 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *