ANASAYFA arrow right Yaşam

Salgın sürecinde fedakârca çalışanlar takdir edilmeli

Salgın sürecinde fedakârca çalışanlar takdir edilmeli
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2020 / 20.56
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2020 / 21.17

Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, Koronavirüs salgın sürecinde fedakârca çalışanların Gaziantep Valiliği tarafından onure ve takdir edilmesi gerektiğini belirtti. 

Bunu sonuna kadar hak ediyorlar

Sarıca, “Koronavirüs salgını ile mücadele sağlık çalışanları kadar evinde kalan yaş üstü ile ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek için ciddi risk altında görev yapan SYDV, İŞKUR, PTT, Zabıta, Belediye Personeli, kargo çalışanları, Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görev alanlar, emniyet ve jandarma gibi kurumların çalışanları da var. Bu kurumlarda çalışanlar sağlık çalışanları kadar Koronavirüsle mücadelede ön saflarda yer almışlardır. Dolayısıyla bu gibi kurumlarda çalışanların valilik tarafından takdir ve onure edilmesi gerekiyor. Çünkü bunu sonuna kadar hak ediyorlar” dedi.

İŞKUR’un yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum

Kısa Çalışma Ödeneğine değinen Başkan Sarıca, “Kısa Çalışma Ödeneği, ücret desteği uygulaması ve işsizlik başvuruları sonuçları vatandaşa yansımış, Ramazan ayında devletin bu desteği İŞKUR çalışanları fedakârca çalışmaları sonucunda kısa sürede ve zor şartlarda vatandaşa hizmet etmeyi seferberlik mücadelesi anlayışıyla esnek çalışma modeli ile kısa sürede tamamlamışlardır. Bu kurumun yöneticisini ve çalışanlarını alkışlıyorum. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *