ANASAYFA arrow right Eğitim

Salgın bitmeden okullar açılmamalı

Salgın bitmeden okullar açılmamalı
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2020 / 16.24
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2020 / 16.24
Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, salgın koşullarınde eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkati çekti

Söz Sırası programının bugünkü konuğu Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan'dı. Aydoğan, 18 Mart'ta ataması yapılan 20 bin öğretmenin hala göreve başlatılmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nı sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Aydoğan, salgın riskinin geçtiği bilimsel verilerle desteklenmeden okulların açılmaması gerektiğini vurguladı.

ARTI TV'de yayınlanan Söz Sırası'nda konuşan Aydoğan, özetle şunları söyledi:

"18 Mart'ta ataması yapılan 20 bin öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hala göreve başlatılmadı. Atamaları yapıldığı için arkadaşlarımız işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar şu anda çok büyük ekonomik sorunlar yaşıyorlar, fiilen sağlık hakları ellerinden alınmış durumdadır. Elektronik ortamda çok hızlı bir şekilde arkadaşlarımız görevi başlatılabilecekken Milli Eğitim Bakanlığı hala arkadaşlarımıza okulların açılacağı tarihi işaret etmektedir. Eğitim öğretim kurumlarında son derece zor şartlarda, hatta asgari ücretin altında çalışan ücretli öğretmenler ve usta öğretici arkadaşlarımız tüm uyarılara rağmen idari izinli sayılmadı. Bu arkadaşlarımız şu anda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından borçlandırılmaktadır, şu an ödenen ücretlerin faizi ile geri istenmesi söz konusudur. Milli Eğitim Bakanlığı hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızın durumuna ilişkin görmezlikten gelme tutumunu sürdürüyor. Biz başından beri, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen arkadaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.

Özel okullarda ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan arkadaşlarımız yine bu dönemde çok ciddi sorunlar yaşamakta ve Milli Eğitim Bakanlığı sorunlarına ilişkin hiçbir adım atmamaktadır, başından itibaren bir önlem, bir yol haritası ısrarla açıklanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm özel öğretim kurumlarında ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan arkadaşlarımızın haklarına ilişkin sorumluluğu vardır.

Öğrenciler şu anda özel okullardan kamu okullarına geçiş yapamamaktadır ve okulların kapalı olduğu dönemlerdeki ücret iadesi talebi hayata geçirilmemiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı önceliğinin özel okullar olduğunu bir kez daha göstermiştir. Salgın döneminde öğrencilerimiz çok ciddi sorunlar yaşadılar ve eğitimdeki eşitsizlik uzaktan eğitimle daha da derinleşti.

Salgın riskinin geçtiği bilimsel verilerle desteklenmeden kesinlikle okullar açılmamalı, sınavlar yapılmamalıdır. Liseye geçiş sınavına girecek öğrencilerimizin sayısı yüzde 50 artmış durumdadır. Milli Eğitim Bakanlığı her öğrencimizin istediği okulda eğitim görme hakkına esas alarak bir planlama yapmak zorundadır."

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *