ANASAYFA arrow right Dünya

Salgın Almanya'da hız kazandı, Wuhan'da yeni vaka

Salgın Almanya'da hız kazandı, Wuhan'da yeni vaka
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2020 / 17.59
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2020 / 18.30

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler gevşetilmeye başlarken, Almanya'da salgının tekrar ivme kazanması ve Wuhan'da Nisan'dan beri ilk vakanın görülmesi endişe yarattı.

Dünyanın ilk olarak 31 Aralık 2019'da haberdar olduğu yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve ardından hızla yayılan salgınla ilgili son rakamlara göre enfekte kişi sayısı 4 milyon 181 bin 307. Ölü sayısı bugün itibariyle 283 bin 880.

Türkiye'de ise açıklanan rakamlara göre, bugüne kadar 1 milyon 370 bin 598 kişiye test yapıldı. Toplam vaka sayısı 138 bin 657, Covid-19 nedeniyle ölen kişi sayısı ise 3 bin 786 olarak açıklandı.

Almanya: Salgın tekrar hız kazandı

Önlemlerin gevşetilmeye başlandığı Almanya'da hastalığın yayılma hızı yeniden arttı.

Robert Koch Enstitüsü'nün günlük raporuna göre, Cumartesi'nin ardından Pazar günü de bulaşma katsayısı kritik olarak değerlendirilen 1'in üzerine çıktı.

Bulaşma katsayısındaki bu artış nedeniyle "Gelecek günlerdeki gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerektiğinin" altı çizildi.

Çin (Wuhan): Nisan'dan beri ilk vaka

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu 9 Mayıs'ta 14 yeni vaka açıkladı. Bunlardan birisi koronavirüsün bilinen çıkış noktası Wuhan kentinde bulunuyor.

Çin Perşembe günü itibariyle ülkenin tüm eyaletlerini düşük risk bölgesi olarak sınıflandırmıştı. Fakat bir gün önce ülkede sadece 1 vaka tespit edilirken ertesi gün vaka sayısının 14 artması endişeye neden oldu.

Ülkenin kuzey doğusundaki Jilin eyaletindeki Shulan kentinde de 11 vaka birden görüldü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *