ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Saldırı nefretle kınandı

Saldırı nefretle kınandı
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2021 / 17.37
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2021 / 17.37
Gazetemizin Genel Koordinatörü ve Başyazarı Yaşar Özen’e DYP İI Başkanı Sermet Atay ve Milletvekili İbrahim Konukoğlu’nun kiralık adamları tarafından yapılan saldırı şiddetle kınandı. Vali Erhan Tanju, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Kocaman, GTO Başkanı Mehmet Aslan birer açıklama yaparak, çirkin saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Vali Erhan Tanju, saldırı olayının üzüntü verici çirkin bir olay olduğunu söyleyerek, “Bu tür olaylar kınanacak olaylardır. Basın mensuplarına karşı yazdıklarından ötürü rahatsızlık duyanlar varsa bir yanlışlık görülüyorsa, yasal yollardan soruna çözüm aramalı. Böyle kaba kuvvete başvurmak doğru değil. Sayın Özen’in adli yönden hakkını arayacağına inanıyorum. İdari yönden de valilik olarak bize düşen her görevde yardımcı olacağız” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Kocaman yaptığı yazılı açıklamada, tüm amacı kamuoyunu bilgilendirmek, haberde doğruluk, yorumda dürüstlük, düşüncede Türkiye’nin refah ve saadeti için kendini adayan basın mensuplarına bu tür çirkin saldırılar yapıldığını vurguladı. Bu saldırıların önünün alınması gerektiğini ifade eden Kocaman, “Gaziantep basınının usta kalemi yaklaşık

54 yıldır basın hayatı içerisinde çeşitli hizmetlerde bulunan, Akbaba Dergisi, Sır Haberler Dergisi, Hür Vatan, Ulus Gazetesi, Yeni Halkçı ve Papağan Dergisi gibi önemli yayın organlarında çalışan Yaşar Özen’e yapılan saldırıyı kınıyoruz” dedi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan da yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, “Yaşar Özen gibi yalnızca Gaziantep’te değil, ülke basınında çok özel ve önemli bir yeri olan yazara yapılan saldırıyı nefret kınıyoruz. Saldırganların bir an önce yakalanıp olayın faillerinin ortaya çıkarılması gerekir” dedi. Yazarımız Yaşar Özen’e yapılan saldın kente büyük infial ve tepki topladı. Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Devlet eski Bakanı CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz, işadamları, dostları ve bazı meslektaşları Yaşar Özen’i arayarak çirkin saldırıyı kınadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *