ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahtekarlık yapan eczacıya ceza verilecek

Sahtekarlık yapan eczacıya ceza verilecek
YAYINLAMA: 30 Ekim 2022 / 19.26
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2022 / 19.26
Bir eczanede başkasına ait çok sayıda sağlık karnesi ve ilaç kutuları bulunması üzerine başlatılan adli tahkikat devam ederken, eczacılar odası da soruşturma için resmi kurumlardan yazı bekliyor.

31 tane sağlık karnesi bulunmuştu

Karşıyaka’da faaliyet gösteren bir eczanede yapılan aramada değişik kişilere ait 31 sağlık karnesi ile 800 civarında kesilmiş ilaç kutuları ele geçirilmesi üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan eczacılar odası genel sekreteri Bülent Kökoğlu, olayla ilgili inceleme yapmak için emniyet müdürlüğü ve Bağ-Kur‘dan gelecek yazıyı beklediklerini açıkladı.

Oda eczaneyi üç ay kapatabiliyor

Kökoğlu, söz konusu eczacının olayın basına yansıdığı gibi olmadığını iddia ettiğini belirterek, “Şu an konuyla ilgili bir şey söyleyemiyoruz, çünkü henüz elimizde net bilgi yok. Fakat bu olay elbette bizleri üzmüştür. Ancak böyle olumsuzlukların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Oda olarak da gerekli işlemleri yapacağız, ancak soruşturmayı yapan resmi kurumlardan bize gelecek yazıyı bekliyoruz. Eğer böyle bir resmi yazı gelir veya olay gerçeklik kazanırsa o zaman eczacının konuyla ilgili savunmasını alır odanın haysiyet divanına göndeririz. Eğer haysiyet Divan’ı gerek görür de ceza verirse bu eczacı aidatının 15 katı yani 300 milyon TL para cezası ile aynı zamanda üç günden üç aya kadar eczanenin kapatılmasına yönelik ceza alacak. Eğer böyle bir ceza yönünde karar alınırsa TEB’e gönderilir, orası da onaylar ise ceza uygulanmaya konulur. Şu an bu sürece henüz gelinmedi” dedi.

8 eczacı ceza aldı

Kökoğlu, kupürsüz ilaç satmak, reçete yönlendirme, başkalarına ait fazla sayıda sağlık karnesi bulundurmanın suç teşkil ettiğini ve cezayı gerektirdiğini belirterek, “Bu olaylara çok rastlanıyor. 2001 yılında %20 katılım payını almayan eczaneler de oldu, onlara da ceza verildi. 2001 yılında bu ve benzeri suçlardan sekiz eczacıya çeşitli cezalar verildi” şeklinde konuştu.

Kökoğlu, Gaziantep’te mevcut 340 eczaneden 315’inin Bağ-Kur’la anlaşmalı olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *