ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahte sigorta poliçesi uyarısı

Sahte sigorta poliçesi uyarısı
YAYINLAMA: 01 Ekim 2021 / 13.15
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2021 / 13.15
Sigorta acentelikleri feshedilen, bu nedenle yetkileri olmayan bazı firmaların, Ankara, İstanbul ve İzmir merkezli acentelerden aldıkları sigorta poliçelerini Gaziantep’te doldurup piyasayı dolandırdıkları bildirildi.

Sigorta Acenteleri Demeği Başkanı Mustafa Aydın Çelebi, özellikle AK Sigorta’nın 5 Kasım 2002 tarihinden sonra kesilen poliçelerin hasarını ödemeyeceğini açıkladığını belirtti.

Çelebi, “Bu acentaya ait poliçeleri doldurup parasını alan şahıslar acentaya ödeme yapmadığı için acenta da belirlenen tarihten sonra kesilen poliçelerin hasarının ödenmeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine açıkgözler belirlenen tarihten önceye ait poliçe düzenlemeye başladı. Fakat acenta yetkilileri bu sefer 2002 yılıyla ilgili düzenlenen poliçeler için de tedbir alarak kesilen poliçelerde gösterilen hasarın tümünü ödemiyor. Bu durumda vatandaşlar mağdur oluyor. Üstelik yetkisi olmayan kişiler düşük fiyatla doldurdukları poliçeler nedeniyle piyasada haksız rekabete yol açıyorlar” dedi.

 Poliçe satın alınırken, acentanın yetki belgesinin olup olmadığına dikkat edilmesini isteyen Çelebi, “Piyasada yetkisiz kişiler poliçe doldurup satıyor. Bunlara karşı dikkatli olunmalı” diye konuştu. Gaziantep’te halen 400 acenta olduğunu, bunların yaklaşık 100’ünün derneğe kayıtlı olduğunu söyleyen Çelebi, işlem için dernek üyelerinin tercih edilmesinin doğru olacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *