ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahte işlem yaptırmak isteyenler arttı

Sahte işlem yaptırmak isteyenler arttı
YAYINLAMA: 14 Eylül 2020 / 16.03
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2020 / 18.06
Krizle birlikte sahte evrak yaptırmak isteyenlerin sayısında artış olduğunu belirten Noterler Odası Başkanı Mehmet Demir, noterleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Demir, harçlara yapılan zamlardan dolayı da tepki aldıklarını vurguladı.

Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep’teki 43 noterin Oda başkanlığını yapan 1. Noter Mehmet Demir, ekonomik krizle birlikte noterlere sahte evrak yaptırmak amacıyla başvuranların sayısının arttığını, insanların sahte evrakla alım-satım yapmak için nüfus cüzdanı ve fotokopilerde tahribat yoluna gittiğini söyledi.

Demir, “Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Türkiye’de nüfus cüzdanı üzerinde tahribat yapmak çok kolay. Son zamanlarda sahte evrak düzenlemek isteyenlerin sayısında artış oldu” dedi.

1 Ocak tarihinde yürürlüğe giren, harçlardaki yüzde 53 oranındaki artıştan dolayı vatandaştan tepki geldiğini belirten Demir, her yılbaşında harçlara, Mart ayında da noterlik ücretlerine zam yapıldığını söyledi. Demir, “Geçen yıl Gaziantep’e bir noter daha tahsis edilecekti, ancak işlerin düşüklüğü yüzünden olmadı. Ama bu yıl noter sayısı 7’ye çıkarılacak” dedi. En çok yaptırılan işlemin suret çıkarma olduğunu ve ücretinin 4 milyon 133 bin lira olduğunu ifade eden Demir, “Bunun 490 bin lirası harç, 2 milyonu değerlendirme kağıdı, 373 bin lirası noter ücreti, 1 milyon 20 bin lirası yazı ücreti ve 250 bin 740 lirası da KDV. En basit bir işlem vatandaşa 4 milyon 150 bin liraya mal oluyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *