ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sahte faturacılara suçüstü

Sahte faturacılara suçüstü
YAYINLAMA: 01 Ekim 2021 / 13.15
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2021 / 13.15
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü tarafından, tekstil ve sigortacılık şirketlerine ait 2 firmanın devir alınmak suretiyle paravan olarak işletildikleri, bu şirketlere ait faturaların komisyon karşılığında mal alım-satımı yapılmaksızın menfaat temini amacıyla satıldığı, şahısların ellerindeki fatura ve irsaliyelerle müşteri aradıkları belirlendi.

Bunun üzerine başlatılan ‘Zincir Operasyonu’ çerçevesinde yapılan çalışkanlarda; Cemal Y., Abdülkadir G., Halil B., Süleyman K., Sait F., İrfan ' K., Muzaffer K„ Mehmet Metin C., Yalçın K., Mehmet Y. isimli şahıslar yakalandı, olayla ilgili olarak yapılan aramalarda; 31 yaprağı toplam 39 milyar meblağlı olarak tanzim edilerek piyasaya sürülmüş, 12 yaprağı boş olarak satılmış toplam 8 cilt bir tekstil şirketine ait fatura ele geçirildi.

Bir kısmı tanzim edilmiş 10 cilt aynı tekstil şirketine ait irsaliye, iki adedi tanzim edilmiş toplam 56 adet sahte sigorta poliçesi, 4 adet plastik kaşe, şirketlere ait 5 adet klasör içerisinde belgeler, karar ve yevmiye defterlerine el konuldu. Şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile dün adli mercilere sevk edildiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *