ANASAYFA arrow right Sağlık

Sahra Hastanesi kurulmazsa kentin sağlık sistemi çökecek

Sahra Hastanesi kurulmazsa kentin sağlık sistemi çökecek
YAYINLAMA: 03 Aralık 2020 / 20.36
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2020 / 20.36
Gaziantep’te Koronavirüs vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Güç Birliği Partisi Genel Başkan Danışmanı ve MYK Üyesi Eyüp Can Palta, vakit kaybetmeksizin Sahra Hastanesi kurulması gerektiğini belirtti. “Yoksa bu gidişle kentimizde ki sağlık sisteminin çökmesi kaçınılmaz” dedi.

Felaket gelmeden önce tedbirimizi ve önlemimizi almalıyız

“Hastanelerin yoğun bakımlarında, servislerinde hiç yer kalmamış” ifadelerini kullanan Palta, “Vaka sayıları böyle artmaya devam ettiği takdirde daha kötü günlerin gelmesi yakın. O nedenle felaket gelmeden önce tedbirimizi ve önlemimizi almalıyız. Sivil Toplum Kuruluşları daha önce Sahra Hastanesinin kurulması için çağrı yaptı, lakin hiçbir kurum bu çağrıya kulak vermedi. Şimdi bu çağrının ne kadar ne doğru olduğu ortaya çıktı. Hastanelerde yer kalmadıysa bir an önce Sahra Hastanesi’nin kurulması için çalışmalara başlanılmalı, alt yapısı hazırlanmalıdır. Özellikle kullanılmayan özel ve kamu idari binaları hastaneye çevrilebilir. Çünkü ilerleyen zamanlarda kentin sağlık sistemi tıkanma hatta çökme noktasına gelecek” diye açıklamada bulundu.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çok önemli

Palta, kentimizde vaka sayılarının artmasından büyük üzüntü duyduklarını vurgularken, devletimiz başta olmak üzere tüm kurumların Koronavirüs ile canla başla mücadele ettiğini söyledi. “Ancak ne yazık ki vaka sayıları her geçen gün artmaya devam etmektedir. Dolayısıyla bu konuda alınan hafta içi belirli saatler ile hafta sonu tamamen uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına olumlu bakmakla birlikte daha sıkı tedbirlerin alınması elzem ve kaçınılmazdır. Virüs ile mücadele vatandaşlarımızın da alınan tedbirlere ve kurallara uyması önem taşıyor. Özellikle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çok önemli” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına hak ettiği değeri, özlük, sosyal ve maddi haklarını verin

Güç Birliği Partisi Genel Başkan Danışmanı ve MYK Üyesi Eyüp Can Palta, Koronavirüs ile mücadele sağlık çalışanlarının büyük fedakarlık yaptıklarını, gece-gündüz demeden, yorulmadan yılmadan çalıştıklarını kaydederken, konuşmasına şu cümlelerle son verdi: “Hiç şüphesiz virüs ile mücadele de ön saflarda sağlık çalışanlarımız yer almaktadır. Bugüne kadar birçok sağlık çalışanımız virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Dolayısıyla artık kendileri de yoruldu, yıprandı. Kimi sağlık çalışanı aylarda annesini, babasını, eşini hatta çocuğunu bile görmeden çalışıyor. Fakat, bu kadar çalışmalarına karşın hak ettikleri özlük, sosyal ve maddi haklarını alamamaktadırlar. Ortada adaletsiz söz konusu. Buradan Sağlık Bakanlığı’na seslenmek istiyoruz; virüs ile mücadele canla, başla çalışan sağlık çalışanlarına hak ettiği değeri, özlük, sosyal ve maddi haklarını verin.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *