ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sahipsiz şehrin uçak seferleri şimdi de haftada iki güne düştü

Sahipsiz şehrin uçak seferleri şimdi de haftada iki güne düştü
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2020 / 20.45
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2020 / 20.45
Dolu gelip giden uçakların sefer sayısının düşmesi tepkilere yol açtı

Türk Hava Yolları 1 Kasım’dan itibaren yeni düzenlemelere girdi. Buna göre şehrimize haftada üç kere gelip giden uçaklar 1 Kasım’dan itibaren sadece iki kere gidip gelecek.

İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre şehrimize İstanbul ve Ankara'dan haftada iki gün uçak gelecek. Pazartesi ve cuma günleri uçaklar saat 10.30’da şehrimizde olacak, aynı günlerde saat 11.55’de hava alanından kalkacak.

Şehrimize uçak seferleri haftada üç kere yapılırken ve tamamen dolu olarak geçip giderken, sefer sayısının ikiye düşürülmesi sıkışıklığa, uçaklarda yer bulunamamasına neden olacak. Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü’nün Gaziantep’e karşı tutumunun normal olmaması uçakla seyahat edenleri düşündürüyor. Vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Uçak seferlerinin şehrimizde ikiye düşürülmesiyle ilgili olarak kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlar şunları söyledi:

“Gaziantep'in hiç sahibi olmayacak mı? Hemen yanımızdaki Adana’da günde iki sefer uçak kalkıyor ve iniyor. Yani günde dört sefer yapıyor. Onlar haftada on dört kere uçaktan fayda tanırken biz Gaziantepliler sadece haftada iki. kere uçaktan faydalanıyoruz. Biz Adananın ön dörtte biri kadar mıyız? Bu ne haksızlık tır? Konuya mutlaka vilayet yetkililerinin el atarak Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü’ne ulaştırması ve bu haksız kararın değiştirilmesi gerek.”

Bilindiği gibi uçak seferlerinin ilk başlayışında her gün Gaziantep’e uçak seferleri yapılıyordu. Daha sonra uçak seferleri haftada üçe, şimdi de ikiye düşürülmüş bulunuyor. Halen dolu olarak gidip gelen uçaklar, yeni sistem uygulanmaya başlayınca vatandaşların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı, şehirde konuşulan günün konusu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *