ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey‘de işçiler sendikasızlaştırılıyor

Şahinbey‘de işçiler sendikasızlaştırılıyor
YAYINLAMA: 03 Ekim 2022 / 13.53
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2022 / 13.53
Şahinbey belediyesinde çalışan 31 Rizeli işçinin sendikalı olmayacağı açıklanmasına sendikadan sert yanıt geldi. İş yerinde yetkili olan belediye Sendikası Şubesi Başkanı Mehmet Kılıç, belediye başkanının açıklamasının antidemokratik olduğu gibi yasal hiçbir dayanağının olmadığını, ancak sosyal demokrat bir belediye başkanı böyle bir açıklamayı yakıştırmadıklarını açıkladı.

31 vizeli işçiye TİS hakkı verilmeyecek

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, belediyenin makine Sanayi, temizlik ve fen işleri müdürlüklerinde yaklaşık dört yıldan bu yana çalışan 31 işçinin sendikalı olmayacağı bu nedenle sözleşmeden faydalanamayacaklarını belirten resmi yazıyı dün Belediye İş Sendikası Başkanı Mehmet Kılıç’a tebliğk edildi. Başkan Ağyüz’ün resmi yazısına tepki gösteren Kılıç, “Belediyenin uygulamak istediği yasal değil. 31 işçi sendikamızın üyesidir ve yapılan haklara da sahipler. Belediyenin tutumunu anlayamıyoruz. Yapılmak istenen yasal olmadığı gibi çağdışı bir uygulama. Fakat biz belediyenin bu uygulamasına karşı hakkımızı yasal yollardan arayacağız, ancak tepkimizi de yine demokratik yollardan en ağır şekilde ortaya koyacağız. Üstelik vizeli işçilerin sendikalı olmasına engel teşkil eden bir madde yok” dedi.

Yakışmıyor

Sosyal demokrat bir belediye başkanının çalışan işçileri sendikasızlaştırmaya çalışmasına anlam veremediklerini, hatta yakışıksız bulduklarını açıklayan kılıç işçilerinin rahat olması mesajında verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *