ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey’de grev rüzgarı

Şahinbey’de grev rüzgarı
YAYINLAMA: 15 Şubat 2021 / 13.01
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2021 / 13.01
Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Katılım A.Ş. bünyesinde çalışan 250 işçiyle ilgili yaklaşık iki aydan bu yana devam eden TİS görüşmelerinde taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı bildirildi. Resmi arabulucunun da taraftan anlaştıramaması nedeniyle sendika grev hazırlığına başladı.

Genel-İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, belediyenin temizlik işlerini yürüten ve 250 kişiden oluşan Katılım A.Ş personelini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde iki aydan beri sonuç alınamadığını açıkladı.

Bakanlığın görevlendirdiği resmi arabulucularının da sorunu çözemediğini ifade eden Bencan, “Eğer işveren tutumunu devam ettirirse o zaman tek seçeneğimiz istemeyerek de olsa greve gitmek olacaktır. Şu an bunun hazırlığı içerisindeyiz. Grev kararı alma konumuna geldik. Burada çalışan 250 işçimiz Şahinbey Bölgesi’nin temizliğini yapan, yeşil alanlarını koruyan ayda 188 milyon lira maaş alan işçilerdir. Ekonomik krizin en fazla etkilediği ve çalışanları cendereye soktuğu bir dönemde evine ekmek götürmeye çalışan insanlara bu maaşı vermek hiç bir siyasi anlayışa sığmaz.”

Sendika olarak görüşmeleri masa başında bitirmek için gayret gösterdiklerini söyleyen Bencan, “İstediğimiz maaş artışı yüzde 70. Bunun içerisinde bazı sosyal haklarda dahil. Belediye ise yüzde 32 teklif etti. Bu katı tutum karşısında grev karan almaktan başka bir çare kalmamıştır. Sıcaklarında iyice bastırdığı şu günlerde Şahinbey bölgesinin temizliğinin yapılmaması bölge halkına verilebilecek en acımasız cezadır diye düşünüyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *