ANASAYFA arrow right Güncel

Şahinbey Ziraat Odası, fıstık satıyor

Şahinbey Ziraat Odası, fıstık satıyor
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 19.01
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 21.37
Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, oda bünyesinde geliştirilen proje ile çiftçi tarafından üretimi yapılan iyi tarım uygulamaları yönetmeliğine uygun Antepfıstıklarının paketlenerek oda kanalı ile Türkiye’nin her noktasına satışının yapılabildiğini söyledi.

Çolak, Şahinbey Ziraat Odası amblemi ile satışı yapılan fıstıkların iyi tarım uygulaması sonucu elde edilen ürünler olduğunu söyleyerek yine bu fıstıkların dışarıdakilere oranla çok daha uygun fiyatlarla satın alınabileceğini dile getirdi.

Şahinbey Ziraat Odası’nın çiftçi tarafından üretimi yapılan iyi tarım uygulamalarına göre üretilmiş Antepfıstıklarının alınarak paketlenip sipariş üzerine Türkiye’nin tüm illerine satışının yapılabildiğini söyleyen Çolak açıklamalarına şu ifadelerle başladı, “Ziraat odaları kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Şahinbey Ziraat Odası olarak da bundan dolayı oda bünyesinde iktisadi işletme kurulumu yaptık, tohum bayiliğimizi aldık, zirai ilaç bayiliğimizi aldık, gıda satış beyanında bulunduk maliyeye bunun da satış iznini aldık ve çiftçimizin Antepfıstığını paketleyip satışa hazır hale getirdik. Güvenilir bir ziraat odası olduğumuz dolayısıyla Türkiye’nin birçok ilindeki ziraat odalarını arıyoruz ve çiftçimizin Antepfıstığını tanıtıp o odalar kanalı ile yine çiftçimizin fıstıklarının satışını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmamızdaki en önemli amacımız Antepfıstığını Türkiye’nin her noktasına tanıtmak. Çiftçinin satış pazarını genişletiyoruz.”

Şahinbey Ziraat Odamız için kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz

Şahinbey Ziraat Odası’nın geliştirdiği projelerle en önemli hedeflerinin odaya yeni bir çalışma binası kazandırmak olduğuna değinen Çolak şu açıklamalarda bulundu, “Şahinbey Ziraat Odası olarak birçok atılım yapıyoruz. Odamızın resmi aracını aldık, ilaç işletme bayimizi açtık, şimdi paketlemesini yapıp Türkiye’nin her yerine göndermeyi düşündüğümüz fıstıklarımız ile de hem çiftçimiz kazanacak hem odamız kazanacak. Bu çalışmalarımızın sonucunda elde edeceğimiz gelir ile ziraat odamıza kendi mülkü olan kalıcı ve odamıza yakışır bir bina yaptırmak istiyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Şu anki içinde bulunduğumuz ziraat odamızı yakıştıramıyoruz aslında. Ancak imkanlar dahilinde burada kalıyoruz. Umarız ki bu tür projelerimizle odamızı da yeni binasına kavuşturmanın sevincini yaşayacağız. “

Vatandaşlarımız iyi tarım ürünü Antepfıstığını daha ucuza yiyebilecek

Üretimini çiftçinin yaptığı ve paketleme ile satış aşamasının Şahinbey Ziraat Odası tarafından yürütüldüğü proje ile vatandaşların iyi tarım ürünü Antepfıstığına dışardaki fiyattan daha ucuza ulaşabileceklerini söyleyen Çolak, “Antepfıstığını daha fazla vatandaşımız tüketsin daha fazla şehirlerden talep gelsin diye fiyatları da makul tutuyoruz. Dışarda 90 liraya kadar satılan Antepfıstığı odamız kanalı ile kilosu 75 liradan alıcılara ulaştırılıyor. Üstelik odamız kanalı ile satışı yapılan fıstıkların tamamı iyi tarım uygulaması ile elde edilen fıstıklardır. Bu fıstıklarda aşırı ilaçlamadan kaçınılarak ürüne ruhsatlı uygulama yapılmış ve pestisit kalıntısı bulunmamaktadır. Satışı yapılan fıstıklarımızın üzerindeki pakette de vatandaşlar iyi tarım uygulaması ile elde edilmiş olduğunu da görecektir” diye konuştu.

Bu proje bir ekip başarısıdır

Projenin hayata geçirilmesinde ekip başarısından bahsederek öncelikli amaçlarının çiftçiye ürününden daha fazla kazandırılmasını sağlamak olduğuna değinen Çolak, “Bu bir ekip işi, tüm yönetim kurulu üyelerimizle meclis üyesi arkadaşlarımızla bu işi başardık. Tüm ekibimizle özverili bir şekilde çalışıyoruz. Bu projemizle aslında kazanan çiftçimiz olacak. Her zaman dediğimiz gibi çiftçinin elinden ucuz yollu alınan bu fıstıklar depolarda birkaç ay bekletilip iki üç katı fiyattan satışa çıkarılıyor. Çiftçinin ürettiği ürünü pazarlayacağız biz. Böylelikle çiftçimiz ürününden daha çok kazanır duruma gelecek. Bu değerli ürünümüzü ilerleyen zamanda gerekirse ihraç dahi yapabileceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *