ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey Belediye Meclisi borçlanma yetkisi verdi

Şahinbey Belediye Meclisi borçlanma yetkisi verdi
YAYINLAMA: 16 Ocak 2023 / 19.10
GÜNCELLEME: 16 Ocak 2023 / 19.10
Şahinbey Belediye Meclisi, Ekim 2003 ikinci oturumunda dokuz madde arasında yer alan belediyenin acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan borçlanma yetkisi verilmesi hakkındaki madde oybirliğiyle onayladı.

Oturumun ilk gündem maddesi, Şahinbey belediyesi 2004 yılı vergi teklifleri hakkındaydı. Oylamaya sunulan madde komisyondan geldiği biçimde onaylanırken, Şahinbey belediyesi 2004 mali yılı bütçesindeki madde hazır olmadığı için önümüzdeki toplantıda ele alınması kararlaştırıldı. Şahinbey belediyesi zabıta personeline 2004 yılında uygulanacak fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki madde oybirliğiyle kabul edilirken, Şahinbey belediyesi mülkü taşınmazların satışı için arsa ofisinden izin alınmak üzere yetki verilmesi hakkındaki madde, hazır olmadığı için oy birliği ile bir sonraki oturuma ertelendi.

Şahinbey belediyesi fakirlere kiralık konut yaptıracak

Belediyenin mülkü arsaların ve belirlenecek arsalar üzerine yapılacak kiralık konutların 775 sayılı yasa hükümleri uyarınca hak sahiplerine tahsis ile kiralanmasına karar alınması, oylamaya sunuldu. Söz konusu madde hakkında üyelerini bilgilendiren Ağyüz, “40-60 metre karelik alanlara kiralık konut yapma ve dar gelirli insanlara kiraya verilmesini amaçlıyoruz. Bu işin sosyal boyutu vardır. Dışlanmış, kimsesi olmayan ve korunmaya muhtaç insanlar buralarda oturacaklar. Bahara tamamlanabilir. Ancak bizden sonrakilere kısmet olur” dedi.

Ağyüz’ün, “Bizden sonrakilere kısmet olur” demesi üzerine Meclis’te gülüşmeler oldu. Bunun üzerine MHP meclis üyelerine dönen Ağyüz, “Bakıyorum da bu laf çok hoşunuza gitti. Ama ben bizden sonra derken sosyal demokrat belediyecilerini kastetmiştim” dedi.

Şahinbey belediye meclisi borçlanma yetkisi verdi

Kozanlı mahallesi pafta 7 ada 2012 parsel 24’de kayıtlı taşınmaz, imar planında okul alanı olup, hastane alanı olarak hazırlanan plan tadilat teklifi hakkındaki madde okundu, bölgenin göç almasından dolayı hastaneye aktarılması teklif edildi ve onaylandı. 20L-İd imar paftasında, servis istasyonunun optimum ölçülere getirilerek hazırlanan plan tadilat teklifi hakkındaki madde hazır olmadığı için bir sonraki oturumda görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *