ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlıkta şiddetin son bulması için çalışmalar bir an önce başlamalı

Sağlıkta şiddetin son bulması için çalışmalar bir an önce başlamalı
YAYINLAMA: 11 Haziran 2020 / 21.23
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2020 / 21.51
Sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Covid-19 Alanı’nda Acil Tıp Teknisyeni  Eyüp Toprak, 2 hasta yakını tarafından darp edildi.

Mil-Sen Konferadasyonu ve Mil-Büro-sen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, yaptığı açıklamada yaşanan olayı şiddetle kınadığını ifade ederken, “Yaşanan bu vahim olayı şiddetle kınıyorum. Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanmasının önlenmesi için gereken her türlü hukuki ve idari tedbirin eksiksiz olarak alınması için gerekli olan çalışmaların bir an önce başlatılması ve uygulanması lazım” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanları fiili ve sözlü şiddete maruz bırakılmamalı

Sağlıkta şiddetin devam ettiğini hatırlatan Erdal, “Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Covid-19 Alanı’nda Acil Tıp Teknisyeni  Eyüp Toprak önceki akşam doktoruyla başka bir hastayı tedavi ederken, yan sedyede tedavi olmayı bekleyen bir hastanın 2 yakını tarafından feci şekilde dövüldü. Eyüp Toprak kardeşimizin burnu 3 yerinden kırıyorlar, dünyada yaşanan COVID-19 virüsü sebebiyle gözlerini bile kırpmadan hizmet veren sağlık çalışanlarının emeği bu kadar değersizleştirilip böylesi fiili ve sözlü şiddete maruz bırakılmamalı. Sağlık çalışanlarımızın emeklerine ve mesleklerine sahip çıkacaklarını ve takipçisi olacağız.

Mil-Sen Konferadasyonu olarak tüm sağlık çalışanlarının yanındayız

Erdal, yaşanan olayı kınadığını açıklarken, “Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanmasının önlenmesi için gereken her türlü hukuki ve idari tedbirin eksiksiz olarak alınması için gerekli olan çalışmaların bir an önce başlatılması ve uygulanması lazım ve olayın takipçisi olacağız. Bu yapanın yanına kar kalmamalı, bana bir şey olmaz zihniyetin artık bir son bulması gerekiyor. Unutmayalım ki bir gün sağlıkçı kardeşimize ihtiyaç duymayacağı ne malum. Tüm sağlık çalışanlarımız özverili bir şekilde gece gündüz kar kış demeden 24 saat bizlerin sağlığı için ayakta dururken kendini bilmezler yüzünden zor durumda kalmaktadırlar. Mil-Sen Konferadasyonu olarak tüm sağlık çalışanlarının yanında duracağımızı bir kez daha yineliyoruz” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *