ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sağlıklı bir hayvan ihracatı politikası için hayvan borsası kurulmalı

Sağlıklı bir hayvan ihracatı politikası için hayvan borsası kurulmalı
YAYINLAMA: 29 Nisan 2021 / 16.06
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2021 / 16.06
Son yıllarda yurdumuza döviz sağlamak amacıyla yapılan canlı hayvan ihracatındaki aksaklıklar bir türlü giderilemiyor.

Zaman oluyor ihracatçı vagon bulamıyor zaman oluyor hayvanlarını kontrolünü yapacak veteriner sağlanamıyor, zaman oluyor vagonlardaki canlı hayvanı kontrol edip yurt dışına gönderecek gümrük memuru bulunamıyor. Bütün bu nedenler de canlı hayvan ihracatının yurdumuza yarar yerine zarar vermesine sebep oluyor.

Canlı hayvan ihracatında ekonominin kurallarına uyulmalı ve uygulanmalıdır. İhracatçının gerek duyduğu tüm kamu hizmetleri zamanında aksatılmadan sunulmalıdır. Kimin ne kadar, nasıl, nereden canlı hayvan ihracı yaptığı sağlıklı olarak bilinmiyor.

Hayvan ihracatının sağlıklı bir şekilde yapılması için canlı hayvan borsası zaman kaybedilmeden kurulmalıdır. Hayvan borsasında yapılacak satışlar hem vergi kaçakçılığının önünü alacak, hem de kimin ne kadar alıp sattığı ortaya çıkacaktır.

Hayvan ihraç edilen yerlerde tartı işlemleri devlet kontrolünde yapılmalıdır. Şehrimizde belediye tarafından yaptırılan hayvan tartı kantarına ilgi yok. Hayvanların ağıllardan kamyonlara yüklendiği ve oradan ihraç ettiği söyleniyor.

Canlı hayvan ihracatındaki bu başıbozukluk, düzensizlik derhal giderilmeli, açıkgözlere fırsat verilmemelidir. Yoksa Arap tüccarlar yine aracıları ortaya salarak pazarlardan ucuza canlı hayvanlarımızı kapatarak memleketlerine büyük faydalar sağlamaya ve çok para kazanmaya devam edeceklerdir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *