ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlık teşkilatlarında yaşanan adaletsizlikleri görmüyor musunuz?

Sağlık teşkilatlarında yaşanan adaletsizlikleri görmüyor musunuz?
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 15.27
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 20.07
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapan Sağlık Sen’e “Yeni mi uyandınız” diye seslendi!

Sağlık Sen’in 81 ilden gelen şube yöneticileriyle gerçekleştirdiği “ücret adaletsizliğine ve diğer kronik sorunlara artık yeter” çıkışının samimiyetten uzak olduğunu belirten Taşkın, yıllardır yetkiyi elinde bulunduran sendikanın sağlık çalışanlarının haklarını masada bırakırken, liyakatten uzaklaşılırken, sağlık çalışanlarına mobbing uygulanırken, vergi yükü altında inleyen sağlık çalışanlarının ücret dengesizliği ortada iken bugüne kadar gücünü gösterememiş olmasının düşündürücü olduğunu, sendikaların kurumlarda üye tespiti yaklaşırken “artık yeter!” demeye başlamasına ise hiç kimsenin inanmayacağını söyledi. 

Bağlı olduğu hizmet kolunda çalışanların tamamını temsil etmesi gereken yetkili sendikanın kendi üyelerini bile temsilde aciziyet içinde olduğunu belirten Taşkın, sağlık çalışanlarını temsil edemeyen bir yetkili sendika ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Toplu Sözleşme görüşmelerinde yaşananları sağlık çalışanlarının unutmadığına vurgu yaparak, sağlık çalışanlarının tamamının onaylamadığı bir sendikanın yetkiye sahip olmasının tek başına yeterli olmadığını, aksine yetkiyi elinde bulunduran sendikaya değer verilmesinin de bir o kadar önemli olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi: 

“Sağlık çalışanlarının yıllardır kanayan yarasına merhem olamayan yetkili sendikanın aklına birden bire ücretlerdeki dengesizlik ve adaletsizlik geliverdi. Hayırdır! Ne oldu da birden “artık yeter” demeye başladınız? Bugüne kadar yetkiyi başka bir sendika mı kullanıyordu? Sağlık teşkilatlarında yaşanan adaletsizlikleri, ücret dengesizliğini sizler görmüyor muydunuz? Evet, görüyordunuz ama sesinizi çıkarmıyordunuz! Erimeye başladınız ve sendikaların kurumlarda üye tespit tarihi yaklaşırken birden uyandınız! Yazık! Oyalayıp kandırdığınız binlerce sağlık çalışanını hüsrana uğrattığınız için yazık!

Sendikaların duruşu, söylemi, bilgisi, basireti ve liyakati, üyelerinin haklarını korumak, sonuna kadar savunmak, cesur ve dürüst bir şekilde ortaya çıkıp söylem geliştirmek önemlidir. Hırs peşinde olmayan, sadece üyelerinin değil aynı zamanda aynı hizmet kolundaki tüm çalışanların ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki anlamda itibarını korumak, kayıplarının peşine düşmek ahlak ve adalet duygusu gelişmiş tüm sendikacıların görevi olmalıdır.

Anadolu Sağlık Sen olarak tek derdimiz sağlık çalışanlarının haklarını ve kayıplarının telafisi için mücadele etmektir. Yetkili sendikanın basiretsizliği yüzünden elimizden kaçan fırsatları ve kaybettiklerimizi geri kazanmanın mücadelesini veriyoruz. Yanlışları, hataları düzeltmenin gayreti ve çabasıyla özverili bir şekilde çalışıyoruz. Bu nedenledir ki yıllardır yetkiyi elinde bulunduran sendikanın sorgulanması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. SENDİKANI SORGULA GELECEĞİNİ KARARTMA.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *