ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sağlık sosyalizasyonu uygulamasına başlanıyor

Sağlık sosyalizasyonu uygulamasına başlanıyor
YAYINLAMA: 27 Ocak 2022 / 13.53
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2022 / 13.53
Hastalar yarından itibaren bölgelerindeki sağlık ocaklarına başvuracak

Tedaviler sağlık ocaklarında yapılacak. Doktor gerekli görürse hastayı hastaneye sevk edecek. 224 Sayılı Yasaya göre, ilimizde uygulanan sağlık sosyalizasyonu çalışmaları ile ilgili olarak alınan kararların uygulanmasına yarın başlanıyor.

Alınan karara göre, bundan sonra hastalar doğrudan Devlet Hastanesine gidemeyecek.

Hasta önce oturduğu yerde bulunan sağlık ocağına gidecek. Sağlık Ocağı doktoru hastayı muayene ettikten sonra, sağlık ocağında tedavisinin mümkün görürse hastayı tedaviye alacak ve gerekli tedavi ocakta yapılacak. Ocak tabibi gerekli görürse vereceği sevk kağıdı ile devlet hastanesine veya öteki yataklı hastanelere gönderecek.

Ocak tabipliğinden sevk kağıdı ile gelmeyen hastaya devlet hastanesinde bakılmayacak ve bağlı bulunduğu Ocak tabipliğine gönderilecek.

Ancak, durumu acil olan hastalara

bakılarak gerekli olan yapılacak

Vatandaşın zor durumlara düşmemesi, halka götürülen sağlık hizmetlerinin aksamaması için Devlet Hastanesi’nde bir de özel ekip oluşturuldu.

İki pratisyen ve bir uzman ekibinden oluşan üç kişilik ekip, devlet hastanesine doğrudan gelen hastaları muayene edecek. Muayene sonunda gerekli görürse hastaya hastaneden bakıma alacak, gerekli görmezse bağlı bulunduğu sağlık ocağına gönderecek. İlgililer bu konuda şu bilgileri verdiler: Halkımız, hastalığı ne olursa olsun, hep devlet hastanesine geliyor. Gelenler arasında hafif baş ağrısı, soğuk algınlığı olanlar çok. Oysa ağır hastalar poliklinik önlerinde hafif hastalar yüzünden sıra bekliyor. Ayrıca ağır hastalara gerekli zamanı da tam anlamıyla ayıramıyoruz. Dolayısıyla tedavi de istenildiği şekilde olamıyor. Ayakta tedavi olabilecek hafif hastalıklar sağlık ocaklarında Tabipler tarafından yapılırsa, devlet Hastanesi’ne gelen ağır hastaların O tedavileri süratle ve daha iyi yapılır. Alınan kararın amacı budur. Amaç, tedavilerin en etkin biçimde ve süratle yapılmasına yöneliktir, çabamız sağlık hizmetlerine halkımıza en iyi şekilde götürebilmek içindir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *