ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık sorunu var ama sağlık politikası yok

Sağlık sorunu var ama sağlık politikası yok
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 14.00
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 14.00

Tabipler Odası Başkanı Operatör Dr. İdris Ertaşkın ile Türk Jinekoloji Demeği Şube Başkanı Operatör Dr. Samet Bayrak dün Tabipler Lokali’nde düzenledikleri basın toplantısında, Gaziantep 75. Yıl Doğum Hastanesi ile Nizip Devlet Hastanesi’nde meydana gelen doğum olayının ölümle sonuçlanmasından sonra doktorlara yönelik eleştirileri yanıtladı.

Ertaşkın, basına skandal olarak yansıyan iki doğum olayında hekimlerin suçlanmaması gerektiğini, olaylara hastaların geç gelmesinin yol açtığını söyledi.

Ertaşkın, Gaziantep 75. Yıl Hastanesi’nde kimse yokmuş gibi basma sağlıkta skandal olarak yansıyan olayın gerçekle alakasının olmadığını ifade ederken, Nizip’te meydana gelen ve hastanın doğum evinde ölmesiyle sonuçlanan olayda da hastanın doğuma başlarken öldüğünü belirtti.

Herhangi bir kan kaybı ve kanama olması durumunda hemen ölüm olmayacağını belirten Ertaşkın,“Burada hekimlerin bir hatası yok. Hastanın hastaneye geç getirilmesinden kaynaklanan bir ölümdür” şeklinde konuştu. Bu olaylar neticesinde hastalar ile hekimler arasında bir güvensizliğin doğmasına neden olduğunu kaydeden Ertaşkın “Hastalar, hekimlere ne kadar güvenirse, hastaların iyileşmesi bakımından o kadar iyi olur” dedi. Ertaşkın, Nizip’teki olayla ilgili yetkili kurulların soruşturma açtığını, hekimlerin bir hatası varsa gereken cezanın verileceği kaydetti.

Türk Jinekoloji Derneği Şube Başkanı Operatör Dr. Samet Bayrak ise, yaptığı açıklamada toplantıyı hekimleri aklamak için düzenlemediklerini, ancak ortaya çıkan yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Bayrak "Bir kadın ne kadar çok doğum yaparsa doğum süresi o kadar süratli olur. Sancılan başlayan gebe hasta, hastaneye çabuk gelmeli. Hastanın gecikmesinden dolayı oluşan olaylan sağlık personeline yüklemek yanlış. Türkiye'de bir sağlık sorunu var, ama bir sağlık politikası yok. Her gelen Sağlık Bakanı kendi kafasına göre birşeyler yapıyor. Yeni bakan gelince, eskinin yaptıktan unutuluyor. Türkiye'nin bir sağlık politikası olmalı. Her Bakan değişmesinde başhekim değişiyor. Personel, politikacı ne derse onu yapmak zorunda bırakılıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *