ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlık sistemi, neresinden tutsanız, elinizde kalır duruma geldi

Sağlık sistemi, neresinden tutsanız, elinizde kalır duruma geldi
YAYINLAMA: 30 Haziran 2022 / 21.16
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2022 / 21.20
Hekimler, 2 gün iş bırakma eylemi yaptı. Dün başlayan eylem bugün sona erecek. Hekimler, isteklerini ve taleplerini bir kez daha dile getirdi

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mecit Nehir, ülkemizde uzun yıllardan beri uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programının gelinen noktada halkın sağlığını koruyamadığını, sağlık camiasını mutlu etmediğini ve tıp eğitiminde nitelik, değer ve moral kaybını önleyemediğini söyledi.  

Nehir, “Aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliğini geri çekin. Bilinsin ki bu yönetmelik dahil, TTB’nin on acil talebi dahil, hastanelerde polikliniklerde ameliyathanelerde ter döken meslektaşlarımızın gerçek emek değeri verilene kadar, üniversitelerde eğitim gören öğrenci ve asistan kardeşlerimiz bilimsel nitelikli ve evrensel ölçütlere uygun eğitim hakkı kazanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz, susmayacağız” dedi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği, Genel Sağlık İş Hekimsen, SES, Hekim Birliği, Birlik Dayanışma Sendikası tarafından oluşturulan Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi, basın açıklaması yaptı.

Nehir, “Sağlık sistemi neresinden tutsanız elinizde kalır duruma geldi. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tükeniyoruz yönetemiyorsunuz isyanını duymadınız. TTB’nin, AHEF in ve alandaki birçok sendikanın uyarılarını, uyarı eylemlerini görmediniz. Hazırladıkları yasa tasarılarını okumadınız. Daha iyisini getirmek üzere geri çektiğiniz özlük haklarında iyileştirme yasa tasarısını aradan 7 ay geçtikten sonra rakamları üçte bire indirerek, malpraktis yasasını bir kurula havale ederek, şiddet tasarısını da kadükleştirerek çıkardınız” dedi.

Dr. Nehir, “Daha dün ve önceki gün Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da ve Gaziantep'te hekime şiddet vakaları yaşandı ve nedense artık şaşırmadığımız gibi hiçbir saldırgan tutuklanmadı, herhangi bir yaptırıma uğratılmadı. Dünyada eşi benzeri yok dedikleri şiddet yasasının sahadaki karşılığı bu kadardır, bunu herkes görmeli. Bu ülkenin neo liberal esintilerle küresel aktörler IMF’nin Dünya Bankası’nın tavsiyeleri ve uluslararası sermayenin kâr iştahıyla oluşturulan hasta garantili şirket şehir hastanelerine değil, hayatını garanti altına aldığımız hekimlere ihtiyacı var” açıklamasını yaptı.

Ne yazık ki meslektaşlarımız yurtdışına gidiyor

“Bizler koruyucu sağlık hizmetleri öncelikli olmalıdır diye seslendikçe karşımıza işte tam bir yıl önce 30 Haziran 2021 de ceza yönetmeliği çıkardılar” diyen Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mecit Nehir, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler iş bırakıyoruz; Çünkü illerde sözleşme fesih komisyonları kuruluyor, 42 farklı madde ile cezalandırılma tehdidi altındayız, hak edişlerimiz gün gün eriyor yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz, düşünce özgürlüğünü hedef alan bir yönetmeliğimiz var, şiddete uğruyoruz ve koruyucu sağlık hizmetlerine ayrılan bütçe payı her yıl daraltılıyor. Bir söz vardır ‘Bilim ve sanat hürmet görmediği toprakları terk eder’ evet ne yazık ki meslektaşlarımız yurtdışına gidiyor.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *