ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık hizmetleri, kör topal veriliyor

Sağlık hizmetleri, kör topal veriliyor
YAYINLAMA: 06 Kasım 2022 / 17.13
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2022 / 17.13
Yıllardır devlet ve özel sektörde hizmet verip prim ödeyen emekliler, kurumların verdiği sağlık hizmetlerinden memnun olmadıklarını, yıllarca para ödedikleri kurumlar tarafından itilip kakıldıklarını söyledi.

Ödediğimiz paranın bedelini hizmet olarak alamıyoruz diyen DİSK Tüm Emekliler Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Fethi Yıldırım, “Yıllarca devletin ve özel sektörün farklı kademelerinde görev yapan emekliler, hak ettikleri sosyal güvenceden özellikle de sağlık hizmetlerinden insan gibi yararlanamıyor. Özellikle emekliler kötü şartlar altında hizmet alıyor. İlgi ve alaka gösterilmesi gereken sağlık kurumlarında itilip kalkılıyor. Yıllardır ilaç kuyrukları bitecek söylemlerine rağmen, ilaç kuyruklarının azaltılmasında henüz bir arpa boyu yol kat edilmemiştir” diye konuştu.

Her çekmecede doktorların kartvizitleri hastayı bekliyor

Hastanenin polikliniklerinde pek çok doktorun hastayı özel muayenesine davet ettiğini ileri süren Yıldırım, “Hastane poliklinikleri hastaneye yakışmayan yerler olduğu gibi hizmet kalitesi de insana yakışır değil. Hasta muayene olmak için sıra bekliyor, sonunda doktorla nihayet karşılaşıyor. Ancak yine eskisi gibi üstün körü ve baştan sağma bir muayene süreci geçiyor. Elbette memnun kalmayınca sıradaki görevli hemen çekmecesini açıp, ‘İşte doktorun kartı sizi muayenesine bekliyor’ diyor. Orada mesajı alıyorsunuz. Gerçekten muayeneye gittiğinizde o doktor gidip sanki yine bir başka doktor gelmiş gibi, ilgi, alaka ve ciddiyet. Belki parası olan itilip kakılmamak için muayenesine gidiyor, en azından ilaç konusunda sigortadan yararlanıyor. Ancak parası olmayanlar ne olacak? Onların sosyal güvenceleri olmasına rağmen sağlık hizmetinden yararlanmaya hakkı yok mu?” dedi.

Doktorun reçetesine sadık kalınmıyor

Sigortadan ilaç alırken doktorların reçetesine sadık kalınmadığını belirten Yıldırım, “Her ne hikmetse sigorta hastanesinde bir türlü reçetede yazan ilaç bulunmaz. Onun yerine ayrı içerikte bir başka firmanın ilacını verdiklerini söylerler. Hasta o anda işi görülsün diye bunu kabul ediyor. Ancak neden yazılan ilaca sadık kalınmıyor? Bu son derece düşündürücü bir durum” dedi.

AKP, bütün hükümetleri aratır oldu

DİSK Tüm Emekliler Sendikası Gaziantep Şube Sekreteri Mehmet Doğan, AKP Hükümeti’nin toplumun büyük bölümünün oyu ile iktidar olmasına rağmen, talepleri yerine getirmediği gibi, şimdiye kadar ki iktidarları arattığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *