ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sağlık hizmetleri için önemli çalışma var

Sağlık hizmetleri için önemli çalışma var
YAYINLAMA: 23 Haziran 2021 / 14.00
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2021 / 14.00
Gaziantep Sigorta Hastanesine “Kan Gazı Cihazı” getirilmesi için her türlü çabayı harcayacağına Dr. Akdemir söz verdi.

Zaman zaman bazı kazalar ya da hastalıklar (örneğin şeker hastalığı) nedeniyle komaya giren hastalarımız oluyor. Acele temin edilen ambulanslarla hasta hemşerimiz Ankara’ya, İstanbul'a en azından Adana'ya gönderiliyor. Komaya giren böyle hastalar için mutlaka gerekli olan bir cihaz varmış. Hekimler “Kan Gazları Cihazı” diyorlar. 1-2 milyon lira ile temin edilebilirmiş.

Komadaki hastanın durumunu tespit edip doğru müdahaleyi yapabilmek için hastanın kanının bu cihazla ölçülmesi, kandaki gazın özelliğinin tespiti gerekiyormuş. Biz de bu konuda, Danışma Meclisi üyesi sayın Dr. Mehmet Akdemir'le görüştük.

SORU - Birçok illerde bulunmayan ve özellikle komaya girmiş hastaların tedavisinde önemli görevi olan bu “Kan Gazları Cihazı”nın Gaziantep'e kazandırılması mümkün değil mi?

Dr. Akdemir laboratuvar hizmetlerinin bir kısmı gibi, kan gazları cihazı da Gaziantep için büyük bir eksikliktir. Gaziantep Tıp Fakültesi’nin açılması mümkün olsaydı, bütün laboratuvar hizmetleri gibi bu cihaz da zaten Gaziantep'e gelmiş olacaktı. Açıldı, açılıyor dendi, ilgili tasarılar açıklandı, hatta bir iki tayinden söz edildi, ama olmadı, olamadı.

Bugün Gaziantep'te ileri bir laboratuvar kurulması şarttır. Çünkü Gaziantep yalnız bu şehre değil, Güneydoğu illerine de sağlık hizmeti vermektedir. Bununla beraber “Kan Gazları Cihazı”nı çalıştırmak bir ihtisas işidir. Bir mütehassıs bu cihazı yürütecekse cihazın derhal temini mümkündür.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *