ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık emekçileri, 5 taleple 15 Mart’ta beyaz mitinge çağırıyor

Sağlık emekçileri, 5 taleple 15 Mart’ta beyaz mitinge çağırıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Sağlıkta dönüşüm politikalarının sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tetiklediğine dikkat çeken sağlık meslek odaları B
Sağlıkta dönüşüm politikalarının sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tetiklediğine dikkat çeken sağlık meslek odaları Beyaz Miting’de beş talep sıralayacak.
Türk Tabipler Birliği’nin de aralarında olduğu sağlık meslek odalarından yapılan yazılı açıklamada, “Sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunların kaynağı, sağlık çalışanları değil, uygulanan sağlık politikalarıdır” denildi.
"Sağlık çalışanları baskı altında"
Açıklama özetle şöyle: “2003 yılından itibaren uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Projesi, sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana daha da kronik hale getirdi.
“Sağlık işgücü piyasasını esnekleştiren, performans mantığını yerleştiren, halk sağlığını geri plana atan, sağlık hizmetlerini GSS ve katılım paylarıyla ücretli hale getiren, şehir hastaneleri projeleri ile sağlık kurumlarını özel sektörün kontrolüne bırakan Sağlıkta Dönüşüm süreci, hem yurttaşlara hem de sağlık emekçilerine yük olmaya devam ediyor.
“Sağlık çalışanları olan bizler; hekim, diş hekimi, eczacı, veteriner hekim, psikolog, biyolog, hemşire, laborant, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen, sağlık memuru, ebe, acil tıp teknisyeni, anestezi teknisyeni, radyoloji teknisyeni, çevre sağlığı teknisyeni, onkoloji teknisyeni, optisyen, fizyoterapist, aile sağlığı çalışanı, tıbbi sekreter; sağlık hizmet sunumunda yer alan tüm emekçilerin çözüm bekleyen en acil sorunu sağlık alanında yaşanan şiddettir." bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *