ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık çalışanlarına seyyanen zam verilmeli

Sağlık çalışanlarına seyyanen zam verilmeli
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 14.26
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 14.26
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Çarşamba günü yapacağı açıklamada sağlık çalışanları için müjde beklediklerini söyledi.

Taşkın, pandemi sürecinde halkın sağlığıyla ilgili ağır sorumluluk yüklenen sağlık çalışanlarının uzun mesai sonucu yıprandıklarını, moral ve motivasyonlarının bozulduğuna dikkat çekerek, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yapacağı açıklama içerisinde sağlık çalışanları için müjdeli haberler beklediklerini ifade ederek, yalnızlık duygusunun, bozulan moral ve motivasyonlarının ve tükenmişlik sendromu içindeki iş hayatlarının normale dönmesi açısından beklentilerine cevap verilmesi gerektiğinin zorunluluğuna işaret etti.

Enflasyon karşısında ezilen sağlık çalışanlarının toplu sözleşme kapsamında aldıkları maaş zamlarının ceplerine girmeden eridiğini ve ekonomik olarak zor günler yaşadıklarına dikkat çeken Necip Taşkın, sağlık çalışanlarına 1.000 lira seyyanen zam verilmesi, vergi oranının %15’te sabitlenmesi gibi konuların da beklentiler arasında önemli yer tuttuğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının ekonomik olarak rahatlatılması gerekiyor. Bunun için de seyyanen zam başta olmak üzere, söz verildiği halde bugüne kadar verilmeyen 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsayacak şekilde düzenlenerek hayata geçirilmesi, yıpranma payının tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi vb. düzenlemelerin acilen yapılması için çalışma başlatılması gibi konular sağlık çalışanlarının olmazsa olmaz beklentileridir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *