ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlık çalışanları yine hüsrana uğradı

Sağlık çalışanları yine hüsrana uğradı
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2021 / 20.45
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2021 / 20.45
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, Sağlık Bakanlığı’nın 1 Nisan’dan itibaren dört ay süreyle ek ödemelerin tavandan dağıtılması genelgesinin sağlık çalışanlarını hüsrana uğrattığını belirtti.

Düzenleme ile Aile Hekimliği çalışanları görmezden gelindi

Kazak, “Israrla dile getirmemize rağmen, söz konusu düzenleme süresi, kapsayıcılığı ve adaleti açısından yine çok büyük sorunlar içermekte ve sağlık çalışanlarını bir kez daha hüsrana uğratmıştır. Bu düzenleme ile Aile Hekimliği çalışanlarının görmezden gelindiği, genel idari ve yardımcı hizmetler sınıfının yok sayıldığı ve aşılama faaliyetlerini sürdüren çalışanların kapsam dışı bırakıldığı görülüyor” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, ‘mış’ gibi yapmayı bırakmalı

Başkan Kazak, sağlık kurum ve kuruluşlarında fedakârca görev yapan binlerce çalışanın kapsam dışı bırakıldığı, makul bir artışın olmadığı, kelimelere ve hesaplara boğulan ama sonucunda ortaya kabul edilebilir bir dağıtımın konulamadığı bu düzenlemenin fiyasko niteliğinde olduğunu kaydederken, “Bilinmelidir ki; 2021 yılının ilk üç ayının yok sayıldığı, geçmişteki kayıpların telafi edilmediği her düzenleme çalışanların beklentisini karşılamaktan çok uzaktır. Birçok ülkede sağlık çalışanlarına net bir zam, belli bir ikramiye verilir iken, Sağlık Bakanlığı adına tavandan ek ödeme deyip sağlık çalışanlarına adeta ikinci bir maaş veriliyormuş gibi bir algı ile kamuoyuna sunduğu bu süslü düzenlemeleri terk etmeli, ‘Mış’ gibi yapmayı bırakmalı” dedi. 

Tek ödeme veya yeni bir sistem hayata geçirilmeli

Tek ödeme veya yeni bir sistemin hayata geçirilmesini isteyen Kazak, “Türk Sağlık-Sen olarak başından beri savunduğumuz sağlık çalışanlarına tek ödeme şeklinde maaşa zam yapılması, en makul ve çalışanın beklediği hakkaniyetli çözüm yoludur. Yapılacak düzenleme ile gerek Sağlık Bakanlığına bağlı bütün kurum ve kuruluşları gerekse üniversite hastanelerini kapsayacak bir iyileştirmeyle kabul edilebilir yeni bir sistem hayata geçmeli” değerlendirmesini yaptı.

Sağlık Bakanlığı, yüzünü çalışanlarına dönmeli

Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Aklın yolu birdir. Israrla yanlış yapılarak doğrunun bulanamayacağı bir gerçektir. Kalıcı, sürdürülebilir ve beklentileri karşılayan bir ücret politikası uygulandığı takdirde sağlık emekçileri bir nebze rahatlayacaktır. Sağlık Bakanlığı yüzünü çalışanlarına dönmeli ve pandeminin kahramanlarına hakkını teslim etmelidir. Biz maaşa zam şeklinde tek ödemeyi ısrarla dile getirmeye ve bu yönde adım atılması gerekliliğini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *