ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık çalışanları ödül değil, hakkını istiyor

Sağlık çalışanları ödül değil, hakkını istiyor
YAYINLAMA: 15 Haziran 2020 / 18.07
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2020 / 18.07
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının her zaman en üst düzeyde performansla çalıştığını, sadece salgın döneminde değil, tüm olağanüstü dönemlerde özveriyle görev yaptıklarını belirterek basın açıklaması yaptı.

Toplumda sağlık çalışanlarının yüksek maaş aldıklarına dair bir algı olduğunu belirten Taşkın, bu yanlış algı nedeniyle sağlık çalışanlarının zor durumda kaldığını, hâlbuki üzerlerindeki sorumluluğun parayla ölçülemeyecek kadar ağır olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ülkemizin Covıd-19 salgınıyla yüzleştiği dönem de korku ve paniği yatıştıran sağlık çalışanları olmuştur. Salgınla birebir mücadele etmişler, Covıd-19 hastalarıyla yakın temasta bulunmuşlar ama hastalarına tedavi uygulamaktan çekinmemişler ve korkmamışlardır. Aylarca evlerine gitmemek pahasına görevlerini canla başla yapmaya çalışmışlar ve salgının üstesinden gelinmesinde birebir rol oynamışlardır. Bazı bölgelerimizde korkudan sağlık çalışanlarına yaklaşamamışlar, hatta otellere alınmamışlardır. Meslektaşlarının hastalığı kapıp ölmelerine rağmen geri adım atmamışlar ve milletimizin bu salgından korunması, en az hasarla atlatılması ve ölümleri en aza indirmek için özverili bir şekilde görevlerini yapmışlar, görevlerini bir saniye olsun aksatmamışlardır.

Bu dönem de en alt kademeden en üst kademeye kadar sağlık teşkilatlarının tüm çalışanları birer nefer olmuş, vatan sathına yayılan hastalığın kontrol altına alınabilmesi amacıyla tüm güçlerini ortaya koymuşlar; uykusuz, yorgun, eksik personelle yoğun tempoya rağmen çalışmalarını aksatmadan sürdürmüşlerdir. Sağlık çalışanlarının bu özverili çalışmaları karşısında Sağlık Bakanlığı’nca Mart-Nisan-Mayıs aylarında döner sermaye ek ödemelerinin %100 tavandan verileceği açıklanmış, ancak bundan tüm çalışanlar yararlanamamıştır. Bu üç aylık dönem de sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri kesilmiştir. Üstelik Bakanlığın esnek çalışma sistemine rağmen sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğu rutin çalışmalarına devam etmiş ve aylık çalışma saatlerini de doldurmuştur.

Pandemi henüz tam olarak bitmemiştir. İkinci dalga korkusu mevcuttur. Sağlık çalışanları yine görevlerinin başında ve hâlâ covıd-19 hastalarıyla birebir temas halinde çalışmaya devam ediyorlar. Sağlık ordusu özveriyle görevini yapmaya devam ederken ödül talebi de yoktur.

Sendikamıza gelen yoğun talepleri Sağlık Bakanlığı’nın dikkatine sunuyoruz. Ayrıca sahada üye avcılığı yapan yetkili sendikanın da bu talepleri dikkate almasını bekliyoruz: Bu zorlu süreçte her türlü riske karşı özveriyle çalışan ve halen çalışmaya devam eden sağlık teşkilatlarının değerli mensuplarına döner sermayeden yapılan ek ödemenin ayırt edilmeksizin tüm personele %100 tavan üzerinden verilmesine yıl sonuna kadar devam edilmesi, ayrıca Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına başvuranların, hangi görev için başvurmuşlarsa bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız başvurdukları kadrolara atamalarının yapılmasını talep ediyoruz. Bunlar, sağlık çalışanlarına ödül değil, hak olarak verilmelidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *