ANASAYFA arrow right Yaşam

Sağlık çalışanları meslek hastalığı olan Coronavirus'ün kıskacı altında

Sağlık çalışanları meslek hastalığı olan Coronavirus'ün kıskacı altında
YAYINLAMA: 08 Aralık 2020 / 18.15
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2020 / 19.34
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Kasım ayında yaşanan iş cinayetleri ve kazalarına ilişkin hazırladığı raporunu hazırladı.

Emek ve meslek örgütlerinin sıklıkla dile getirdiği üzere Coronavirus’ün işçi hastalığı haline geldiği verilere yansıdı. Covid-19 kaynaklı ölümlerin oranı yüzde 54’ü ve ölümlerin çoğu sağlık çalışanları arasında yaşandı.

Kasım ayı en fazla iş cinayetinin yaşandığı ay

İSİG Meclisi’nin basın ve emek örgütlerinden gelen verilerle oluşturduğu rapora göre Kasım ayında en az 294, yılın ilk on bir ayında ise en az 2032 işçi hayatını kaybetti. Kasım ayında yaşamını yitiren işçilerin sayısı tüm yılın şu ana kadarki en çoğu.

Yaşamını yitiren 294 işçinin aradınsa üç çocuk bulunuyor. 51 yaş üstü yaşamını yitiren emekçilerin sayısı ise 141. Bu sayıların yanında dört mülteci/göçmen işçi yaşamını yitirdi.

Coronavirus ölümlerin başlıca nedeni

Ölümler en çok sağlık, ticaret/büro/eğitim, tarım, inşaat, belediye, taşımacılık, metal, güvenlik, enerji, gıda, tersane ve konaklama işkollarında gerçekleşti.

En fazla ölüm nedenleri sırasıyla Covid-19, yüksekten düşme, trafik/servis kazası, ezilme/göçük, kalp krizi, zehirlenme/boğulma, elektrik çarpması ve şiddet.

ovid-19 nedenli ölümler sırasıyla sağlık, ticaret/büro/eğitim, belediye, metal, güvenlik, tarım, tekstil, iletişim, taşımacılık, gıda, basın ve enerji işkollarında meydana geldi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *