ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlık çalışanları kaybettikleri meslektaşları için eylemdeydi

Sağlık çalışanları kaybettikleri meslektaşları için eylemdeydi
YAYINLAMA: 17 Eylül 2020 / 18.45
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2020 / 19.11
İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Hatay, Antep, Adana, Aydın, Eskişehir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde salgında yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) COVID-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılması için 14 Eylül – 18 Eylül'ü "#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz" haftası ilan etti.

Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen TTB bugün (17 Eylül) Covid-19 salgınında yaşamını yitiren sağlık çalışanları için sağlık kurumlarında siyah kurdeleli anmalar gerçekleştirdi.

İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Hatay, Antep, Adana, Aydın, Eskişehir ve daha birçok ilde 12-30 'da salgında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Antalya’da yapılan anmada konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Başkanı Şükran İçöz,  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TTB’nin kapatılması yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak " Covid-19 mücadelesinde omuz omuza mücadele ettiğimiz bu uğur da beraber can verdiğimiz, iyi hekimlik mücadelesinden vazgeçmeyen Türk Tabipleri Birliği'nin yanındayız. Türk Tabipleri Birliği kapatılsın diyenleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *