ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlık çalışanları bir gün iş bırakma eylemi yapacak

Sağlık çalışanları bir gün iş bırakma eylemi yapacak
YAYINLAMA: 02 Aralık 2021 / 21.22
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2021 / 21.22
Hekimlerin maaş ve emeklilik ek göstergeleriyle ilgili düzenlemeyi içeren önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Önerge çerçevesinde hekimlere Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapılacak. Emeklilikte ise pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler (diş hekimleri dahil) 17 bin olan ek göstergeleri ise 40 bine çıkarıldı. 
Ücret artışları tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, ücret artışlarının tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını gerektiğini belirtti. “Türk Sağlık Sen olarak hekimlere yapılan ücret artışlarının tüm sağlık çalışanlarını kapsaması için 6 Aralık Pazartesi günü bir gün iş bırakıyoruz” açıklamasını yaptı.
Çalışanların ekonomik kayıplarının görmezden gelinmesi kabul edilemez
Kazak, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM’de yaptığı açıklamada Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını ifade etmesinin ardından Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşadığı ve hepsinin ücretlerinde zam yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bakanın açıklamasından birkaç saat sonra bir önerge ile söz konusu düzenleme TBMM’de kabul edildi. Böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarını yok saymak, onların yaşadığı ekonomik sıkıntının görmezden gelinmesi, kayıplarının dikkate alınmaması kabul edilemez” dedi.

Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruri olduğunu ancak bu zaruriyetin ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik gibi sağlık çalışanlarının tamamını kapsamasını isteyen Başkan Kazak, “Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalı. Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları var. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmeli. Sağlık hizmetleri bir ekip işi ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez” ifadelerine yer verdi.
Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz
Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, konuşmasını şöyle tamamladı: “Zam, doktorlarımız için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gerekli. Türkiye Kamu-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değil. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artış. Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermeli.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *