ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık çalışanları açısından çok iç açıcı bir noktada değiliz

Sağlık çalışanları açısından çok iç açıcı bir noktada değiliz
YAYINLAMA: 23 Mart 2021 / 20.48
GÜNCELLEME: 23 Mart 2021 / 20.48
Sağlık çalışanları, ciddiye alınmak ve seslerinin duyulmasını istiyor

Sağlık çalışanlarının bir yıldan beri zor şartlar altında çalıştıklarını belirten SES Genel Merkez Kadın Sekreteri Gönül Adıbelli,  “Sağlık çalışanları ölümüne bir çalışma sistemiyle karşı karşıya kaldılar ve ne yazık ki 386 arkadaşımızı kaybettik. Bu dönem yapılan çalışmalar veya politikalar hem vatandaşlar hem de sağlık çalışanları açısından çok iç açıcı bir noktada değil. Dolayısıyla yaptığımız çalışmalar karşılık bulmadı. Alkışlamadan çok bizi ciddiye almalarını ve sesimizi duymalarını istiyoruz” diye konuştu.

Zorlu koşullarda çalışılmasına karşın çalışanlara gereken özlük ve sosyal hakların verilmemesine sitem eden Adıbelli, “Sendika olarak yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarının verilmesi için mücadele ediyoruz. Pandemi süreci bu ikiye katlandı. Meslek grubunu ‘Kahraman’ ilan ediyorsun ama sadece alkışlamak yetmiyor. Çalışanlara ekonomik anlamda bir destek verilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi gerekiyor. Hem yoğun tempoda hem de ağır koşullarda çalıştık, kısacası öldük, ölüyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de, İngiltere kaynaklı mutant virüs daha fazla

Mutant virüs konusuna değinen Adıbelli, “Türkiye ve dünyada İngiltere kaynaklı mutant virüsün daha fazla görüldüğünü görüyoruz. Sürecin şeffaf yürütülmemesinden dolayı çok sağlıklı bilgiler edinemiyoruz. Bu virüsün yayılma hızı fazla lakin ölüm oranı daha az. Önlem adı altında alınanlar gerçekten trajikomik. Çünkü vatandaştan her türlü tasarruf yapılması beklenirken diğer yandan kongreler yapılıyor. O nedenle alınan tedbirler sadece günü birlik tedbirlerdir. Tüm iller yeniden risk grubuna dahil oldu. Bu da alınan tedbirlerin ve politikaların doğru olmadığını gösterdi” dedi.

Aşı olmadığından randevu da verilemiyor

Adıbelli, 28 gün kısmı kapanma gerektiğinin altını kalın harflerle çizerken, “28 günlük kısmı kapanma olmadığı süreci vaka sayılarını azaltma ansımız yok. Ayrıca virüs ile mücadelede aşı da önemli bir yer tutmaktadır. Şu anda ancak ikinci aşıları ancak temin edebiliyoruz, elimizde aşı olmadığından randevu da veremiyoruz. Aşı krizi yaşanıyor diyebiliriz. Mayıs ayına kadar istediğimiz orana ulaşacağız deniliyor, ama Eylül ve Ekime ertelediler, bizde Eylül ve Ekim ayında da tamamlanmayacağını söylüyoruz” ifadelerine yer verdi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *