ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık çalışanları 3600 ek göstergeyi hak etti

Sağlık çalışanları 3600 ek göstergeyi hak etti
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2020 / 19.23
GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2020 / 19.23

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının salgın nedeniyle yorgun düştüğünü, kamuoyunun desteğine rağmen morallerinin bozulduğunu, bu olumsuzlukların sağlık çalışanları üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek, moral ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla 3600 ek göstergenin verilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

“Covid-19 salgını nedeniyle evlerine gidemeyerek oteller de ve misafirhaneler de kalmak zorunda kalan, hastalık riski nedeniyle gergin olarak görev yapan, Bakanlık tarafından yeni yayınlanan döner sermaye yönetmeliğinin yine adaletsizliğe yol açması nedeniyle sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonları bozuldu ve şu an tam anlamıyla büyük bir çöküntü içerisinde görev yapmaya çalışıyorlar.

İstikrarın bahane edilerek sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu zor durumu görmezden gelmek, onların büyük bir baskı altında kaldığını anlamamak güven duygusunu zedeliyor. Siyasi ve ekonomik istikrarın ancak güven ortamıyla sağlanabileceğini belirtmek istiyorum.  Sosyal hukuk devleti olarak özellikle sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunun sağlanması açısından güvenin önemli olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Sağlık çalışanları ekonomik olarak psikolojik baskıdan kurtarılmadığı müddetçe iş verimi sağlanamaz. Bu olumsuzluk sağlık çalışanlarının verimli çalışmasını etkilemektedir. Bu çerçeve de sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını yeniden sağlamak, Bakanlığımıza ve hükümetimize olan güvenin yeniden tesis edilebilmesi açısından sağlık çalışanlarına 3600 ek göstergenin hiçbir ayrıma tabi tutulmadan verilmesinin önemini hatırlatmak istiyorum. Salgın sürecinde bu taleplerimizin yerine getirilmesiyle sağlık çalışanları içinde bulundukları zor şartları daha kolay atlatabilirler. Sağlık çalışanlarının bugüne kadar çözülemeyen sorunlarının öncelikle ele alınıp çözülmesini ve sağlık çalışanlarına mutlu ve huzurlu bir gelecek temin edilmesini bu dönem de bekliyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *