ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösterin

Sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösterin
YAYINLAMA: 07 Aralık 2021 / 21.09
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2021 / 21.09
Sağlık Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, mali ve özlük hakların iyileştirilmesine ilişkin çalışmaların tüm çalışanları kapsaması için iş bırakma eylemi yaptı. Acil servis, ameliyathane, yoğun bakım, 112 acil sağlık hizmetleri gibi birimlerin haricindeki birimlerde çalışanların katıldığı eylemde aynı zamanda basın açıklaması yapıldı.

Başkan Arayıcı, “Açıklamalara bakacak olursak, zam konusu, bütçe görüşmeleri neticesinde tekrar Meclis gündemine gelecek. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; meclisten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam karar bekliyoruz. Saha gerçekliğinden yoksun, oldu-bitti masa başı kararlar bunların olması mümkün değil. Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu belli; hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil, tamamına zam yapmak. 1 milyon sağlık çalışanının bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak; çalışma barışını baltalamaktan, sağlık çalışanlarını kutuplaştırmaktan başka bir anlam ifade etmez” notunu düştü.

Kamuda 1 milyon sağlık çalışanı görev yapıyor

Herkesi emek ve ekmek mücadelesine destek vermeye davet eden Arayıcı, “Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görürseniz ve ona göre muamele ederseniz, bir yönüyle hepsine kötülük etmiş olursunuz. Dahası, bu şekilde davranarak sağlık sisteminin altını oymuş olursunuz. Ülkemizde, kamu adına 1 milyon sağlık çalışanı görev yapıyor. Geçen hafta, sağlığın bir ekip işi olduğu, sağlık çalışanlarının da bir bütün olduğu, göz aradı esildi. Ancak tepkiler üzerine siyasi irade, yapılan ayrımcılığın farkına vardı” tespitini yaptı.
Sağlık çalışanları arasında infiale yol açtı

Hükümetin hekim ücretlerine 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında iyileştirme yapılacağını hatırlatan Arayıcı, kararı desteklediklerini açıkladı, ancak sağlığın bir ekip işi olduğunu vurguladı. “Tüm çalışanlar ekonomik gidişattan olumsuz etkilenmiş, döviz kurlarındaki artış nedeniyle alım gücü iyice zayıfladı. Bu nedenle tüm çalışanların ücretlerinin iyileştirilmesini sağlayacak düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Sağlık hizmetleri emek yoğun bir hizmet. Pandeminin olağanüstü şartları içerisinde tüm sağlık çalışanları cansiperane çalıştılar. Çok sayıda arkadaşımızı pandemi nedeni ile kaybettik. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ve hekiminden hemşiresine, teknikerinden memuruna sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiçbir sağlık çalışanı bu düzenlemenin dışında tutulmamalıdır. Bu büyük bir haksızlık. Bizim tepkimiz bunadır ve bu tepki haklı bir tepki. Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüzbinlerce sağlık çalışanı gösterdi. Sadece Sağlık Bakanlığı çalışanları değil aynı zamanda üniversite hastanesinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri aile hekimliği çalışanları ve aile ve sosyal hizmet çalışanları bu düzenlemenin dışında tuttu. Açıkçası bu durum sağlık çalışanları içerisinde çok büyük bir infiale yol açtı” ifadelerine yer verdi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *