ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi: Vaka sayısında yüzde 100'e yakın artış var

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi: Vaka sayısında yüzde 100'e yakın artış var
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 19.00
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 19.06
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, '30 Temmuz'da 10 binlerde olan aktif vaka sayımız, 1 Eylül itibariyle 19 binlere çıkmış durumda. Yani yüzde 100'e yakın artış var' dedi.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Coronavirus salgınında aktif vaka sayısının arttığına dikkat çekerek, “30 Temmuz'da 10 binlerde olan aktif vaka sayımız, 1 Eylül itibariyle 19 binlere çıkmış durumda. Yani yüzde 100'e yakın artış var” dedi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, yeni tanı alan kişilerin sayısının 1500'lerde olduğunu ancak daha önemli olanın aktif vaka sayısı olduğunu söyledi. Prof. Dr. İlhan, “Nedir bu aktif vaka sayısı? Coronavirus tanısı almış halen tedavisi devam eden kişiler anlamına geliyor. Bu tedavi evde olabilir, hastanede olabilir. 19 bin kişinin olması ve giderek artması bize Coronavirus tedavi sürecinin daha uzun zaman aldığını ve tedavinin daha da zorlaştığını gösteriyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *