ANASAYFA arrow right Yaşam

Sağlık Bakanlığı, salgında gençlere ulaşmak için YouTuber’larla işbirliği hazırlığında

Sağlık Bakanlığı, salgında gençlere ulaşmak için YouTuber’larla işbirliği hazırlığında
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 15.05
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 15.05
"18-24 yaşın aşılanmasında büyük sorun var.”

Sağlık Bakanlığı’nın hem gençlerde aşılama oranının yeterli bulunmaması hem de aktif vakaların çoğunluğunu bu grupta görüşmesi üzerine ‘Youtuber’larla işbirliğine gitmeye hazırlandığı belirtildi.

Şimdiye dek üçüncü dozlar dahil 115 milyonu aşkın aşı yapılırken, bakanlık aşılama hızının yavaşlamasını masaya yatırdı. İki doz Sinovac olanların üçüncü dozu yaptırmaması ve 18-24 yaş arasındaki aşılama oranının düşüklüğü gündeme getirildi.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre bakanlık gençlere ulaşabilmek adına yeni bir planı devreye sokma hazırlığında.

Buna göre aşının önemini anlatabilmek için ‘Youtuber’larla işbirliğine hazırlanıyor. Ancak işbirliği planının detayları konusunda henüz net bilgi yok.

Öte yandan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli, aşılama oranına dair şu bilgiyi verdi:

“Doz sayısı olarak kötü durumda değiliz ancak üçüncü dozlar açısından da çok parlak bir noktada bulunmuyoruz. “İki doz Sinovac olup da gerisini getirmemiş olanlar var. Oysa aşı tedariki konusunda hiçbir sıkıntımız yok. İsteyen Sinovac isteyen BioNTech olabiliyor. 12-17 yaş arası için de aşı tanımlandı. İsterlerse aşı olabilirler. Bu kişilerin aşılanmasında anne ve babalara görev düşüyor. 18-24 yaşın aşılanmasında da büyük sorun var.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *