ANASAYFA arrow right Güncel

Sağlık Bakanlığı kendi koyduğu yasağı deliyor: Pandemide 3 gün sürecek kongre yapılıyor

Sağlık Bakanlığı kendi koyduğu yasağı deliyor: Pandemide 3 gün sürecek kongre yapılıyor
YAYINLAMA: 29 Ekim 2020 / 17.04
GÜNCELLEME: 29 Ekim 2020 / 17.04
CHP'li Emir, ‘1 Aralık’a kadar seminer, genel kurul gibi etkinlikler yasaklandı ama Sağlık Bakanı kendi koyduğu yasağı deliyor’ dedi

Salgın gerekçe gösterilerek baroların genel kurullarını yapması engellenirken, Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul’da bugün 3 gün sürecek Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı ve Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri toplantısı düzenlenecek.

Bilim Kurulu tavsiyesiyle yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 1 Aralık gününe kadar genel kurul, geniş katılımlı toplantılar ve seminer ertelenmesi gerekirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu’nun koyduğu yasağı deldiğini belirten Emir, şunları söyledi:

“Bakan Koca bir yandan İstanbul'da Covid-19 vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek vatandaştan dikkatli olmasını istiyor ama diğer yandan uluslararası katılımlı bir kongre düzenliyor. Yurtdışından da katılımcıları bu toplantıya davet ediyor. Sağlık çalışanlarının tüm izinlerini iptal edecek kadar durum vahim ama hala milleti toplayıp ödül verme peşindeler.”

‘Bilim kurulu'nun izni var mı?’

Birgün’den Burcu Cansu’nun haberine göre CHP’li Emir ayrıca, üç gün sürecek söz konusu toplantının ihalesinin Eylül ayında 1 milyon 976 bin 800 TL bedelle Turveb Turizm firmasına verildiğini belirtti. Emir, “Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi kapsamında düzenlediği ihalenin bedeli KDV'si ile birlikte 2 milyon TL’yi geçiyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yurttaşlara yönelik uyarılarını da hatırlatan Emir, bakana şu soruları yöneltti:

“Vatandaştan toplu alanlardan uzak durmasını isterken, vatandaştan kendi önlemini almasını beklerken bakanlık olarak neden böyle bir kongre düzenliyorsunuz. Kongre için nasıl bir harcama yapacaksınız ki 2 milyon TL bedelli ihale yapıyorsunuz? Ayrıca Bilim Kurulu’nun bu toplantıya ilişkin izninin olup olmadığı da belli değil. Toplantı için Bilim Kurulu’ndan izin alındı mı? Mutlaka birilerine para mı kazandırmanız gerekiyor? Hastaneler borç batağındayken, bir enjektör bile alamaz haldeyken, Sağlık Bakanlığı'nın kaynaklarını böyle savurmaya devam mı edeceksiniz? Kendi genelgesine uymayan bakanlık olur mu?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *