ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Bir hastamız daha var

Sağlık Bakanı Koca: Bir hastamız daha var
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Bakan Koca, “İlk hastamızın tanı konur konmaz takibe alınan çevresinden” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam s
Bakan Koca, “İlk hastamızın tanı konur konmaz takibe alınan çevresinden” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam sonuçlanan teste göre bir kişinin daha koronavirüse yakalandığını bildirdi.
Koca, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz."
Bakan Koca, Türkiye’deki ilk Koronavirüs (Covid-19) vakasını 11 Mart’ta açıklamıştı. Koca, hastanın hangi şehirde olduğunu belirtememiş ve şunları söylemişti: “Tanı, yüksek ateş ve öksürük şikayetinin sebebinin araştırılması sonucu konulmuştur. “Aile bireyleri ve yakın çevresi gözetim altında. Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir.
“Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. “Hasta mahremiyetinin korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Bu ülkemizde görülen ilk vakadır. Verilere göre tanı erken konulmuştur. Virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır." bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *