ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık alışanları bayram ikramiyesini hak ediyor

Sağlık alışanları bayram ikramiyesini hak ediyor
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2020 / 19.23
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2020 / 19.23
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Ramazan Bayramı yaklaşırken sağlık çalışanlarını bir kez olsun sevindirin, diyerek Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Sağlık teşkilatlarında görev yapanların özveriyle çalıştıklarının herkes tarafından bilindiğini, hastalık riski, şiddet ve mobbing gibi olumsuzlukların yanı sıra aldıkları ücretin ruhi ve bedeni yıpranmalarını karşılayacak ölçü de olmadığına dikkat çeken Taşkın, her zaman görevi başında hazır olan sağlık çalışanlarının barışta, savaşta, salgın da ve doğal afetlerde de çeşitli tehlikelere rağmen görevini aksatmadan yürüttüğüne vurgu yaparak basın açıklaması yaptı.

Çeşitli tarihler de sağlık çalışanlarının mesleki ve işyeri sorunlarıyla ilgili kongrelerin yapıldığını belirten Taşkın, son yapılan kongreye Cumhurbaşkanlığı ve TBMM’den ilgili komisyon üyelerinin, Sağlık Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Üniversite Rektörü, İstanbul İl Sağlık Müdürü ve bazı sendika temsilcilerinin katıldığını, sağlık çalışanlarının sorunlarının bilimsel bir ortam da ilk kez tartışıldığı bir toplantının düzenlendiğini, ancak gerisinin getirilmediğini belirterek şunları söyledi:

“Sağlık çalışanları, sağlık hizmetlerinin devamlılığını ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyanların zamanında, eksiksiz ve verimli bir şekilde hizmetten yararlanmalarını sağlayan, kendilerini insanlığa adamış olan sağlık ordusunun birer neferleridir. Özellikle son beş yılda ülkemizde meydana gelen doğal afetler ve salgın hastalıkta görevini aksatmadan yaptıkları görülmüştür. Sağlık teşkilatlarında çalışanlar, görevi, unvanı ve kadrosu ne olursa olsun 24 saat esasına göre vardiyalı sistemle çalışmaktadırlar. Nöbet saatlerinin uzunluğu onları fazlasıyla yıpratıyor. Öfkeli insanlara karşı korumasız olarak görev yapıyorlar. Dolayısıyla sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerekiyor.

Özellikle tüm dünya da ve ülkemiz de COVID-19 salgın hastalığı tüm vatandaşlarımızı korkuturken, sağlık çalışanları bu ölümcül riske rağmen birebir temas ederek hastalığın tedavisinde büyük bir başarıya imza atmışlardır. Onların özverili çalışmaları neticesinde pek çok vatandaşımız sağlığına kavuşmuştur.

Son zamanlar da yaşanan adaletsiz Döner Sermaye ek ödeme dağılımı, ekonomik, idari ve mesleki sorunlar nedeniyle sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu tamamen bozulmuştur. Bu nedenle onların biraz olsun yüzünün gülmesini sağlamak için yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Nedir bu düzenleme, ne yapılabilir? Tıpkı emeklilere verilen bayram ikramiyesi gibi, sağlık çalışanlarına; görev, unvan ve kadro ayrımı yapılmaksızın bir maaş tutarında veya emeklilere verilen ikramiye miktarı kadar “Bayram İkramiyesi” verilmelidir. Genel Bütçeye dokunmadan, Maliye’den ayrıca bir düzenleme yapılmasına gerek olmadan hastanelerin Döner Sermayelerinden bu para karşılanabilir. Bunun için Sağlık Bakanlığı’nın bir genelge yayınlaması yeterlidir. Bakanlığın, sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını, zor çalışma koşullarını görmesini ve hak ettikleri bayram ikramiyesini vermesini istiyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *