ANASAYFA arrow right Güncel

Sadece insanlar değil ülke de her gün fakirleşiyor

YAYINLAMA: 28 Eylül 2022 / 21.15
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2022 / 21.15
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri ve üyeleri, ‘Emek ve özgürlük mücadelesini büyütmek için Sivil Toplum Kuruluşlarıyla buluşuyoruz’ programı kapsamında Gaziantep’te Sivil Toplum Örgütleri ile kahvaltıda bir araya geldi

Türkiye’nin çok önemli bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken HDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, “Özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, hukukun ve yargının olmadığı, sadece insanı değil, ülke de her gün fakirleşiyor. Her şey peşkeş çekildiğinden refah düzeyi olarak çok yoksun bir noktada yaşıyoruz” dedi.

Benzer buluşmaları Türkiye’nin dört bir yanında yapıyoruz

Benzer buluşmaları Türkiye’nin dört bir yanında yaptıklarını ve halk ile buluştuklarını anlatan Bakırhan, HDP’nin kurduğu bir parti olduğunu belirtti. “Demokratik kitle örgütleri ve halkımız dayanışma içerisinde, her şeyi konuşarak ve tartışarak yol alan bir siyasi partiyiz. Türkiye’nin stratejik önemli konuları gündeme geldiğinde ‘Toplumun kendisi ne düşünüyor, önerileri nelerdir, ne söylememizi, hangi taleplerini kamuoyuna taşımak istiyor’ gibi meselelerden dolayı sürekli halk ile buluşuyoruz. Bu amaçla Gaziantep’teyiz” ifadelerini kullandı.

Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte yeni bir adres oluşturmaya çalışıyoruz

Korku iklimi ile insanların sesinin kısılmaya çalışıldığını ifade eden Bakırhan, “Türkiye’de güçlü bir muhalefetin yoksunluğunu yaşıyoruz. Faşizmin kurumsallaştığı bir dönemde emekçinin, işçinin güçlü bir muhalefetin olmamasından kaynaklı pervasız bir iktidar ile 20 yıldır baş başayız. Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte yeni bir adres oluşturmaya çalışıyoruz. Bu adres ezilenlerin, emekçilerin, kadınların, Alevilerin ve Kürtlerin adresidir. İttifakımız yeni olabilir ama uzun yıllara dayanan tarihsel bir geçmişi var. Geniş bir ittifak kurma arayışındayız” şeklinde konuştu.

İttifak önümüzdeki günlerde daha da genişleyecek

Genel Başkan Yardımcısı Bakırhan, “Ya hep beraber bu süreci izleyeceğiz, çocuklarımıza daha antidemokratik, baskıların yoğun olduğu bir ülke, yoksulluktan adaletsizlikten insanca yaşamdan mahrum kalacağız; ya da izlemeyeceğiz ve bir araya geleceğiz. Kurumsallaşan faşizme karşı halkların ve emekçilerin cumhuriyetini kurmak. Bize düzen en büyük görev ve sorumluluk bu. Bu görev ve sorumluluğumuzun gereği Emek ve Özgürlük İttifakının tanıtımını yaptık. Tarihsel bir ittifak kuruldu ve geniş şekli ile ittifak kurmaya çalıştık. Sadece ittifak içinde kalanlar ile sınırlı kalmayacak, sözü olan herkesi ittifaka katmaya çalışacağız. İttifak önümüzdeki günlerde daha da genişleyecek” açıklamasını yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *