ANASAYFA arrow right Güncel

Sadece hayvancılık değil, ülke kaybeder

Sadece hayvancılık değil, ülke kaybeder
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2022 / 20.48
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2022 / 20.48
Şahinbey İlçesi’ne bağlı Kürüm köyünde 1 milyon 250 bin metrekare mera alanı Güneş Enerji Sistemi için Kalyon İnşaat’a verildi.

Dünyada tarım ve hayvancılık stratejik bir konuma gelirken, ülkemizde tarım alanları ve meralar imara açılmaya devam ediliyor. Ziraat Mühendislerinin, STK’ların, çiftçilerin, üreticilerin ve hayvancılık yapanların sesine kulak verilmiyor. Son olarak Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’ne bağlı Kürüm Köyünde, köylülerin atalarından miras kalan ve hayvanlarını otlattığı 1 milyon 250 bin metrekarelik mera alanı Güneş Enerji Sistemi kurulması için Kalyon İnşaat’a tahsis edildi.  
Yanlıştan dönülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz 
Yanlıştan dönülmesi için yetkililere çağrıda bulunan Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “Çünkü dünyada gıda ve tarım çok stratejik bir konuma geldi. Ülkeler, ürünleri ihraç etmiyor, stoklamaya başladı. Böylesi bir durumda mera alanlarını güneş enerji sistemi kurulması için şirkete verirsek, sadece hayvancılık yapan değil, ülke kaybeder” ifadelerini kullandı.  
İmza atanların büyük bir vebali var 
Türkman, “Meralar, atadan ve deden o bölgede yaşayan insanlara kalan yerler. Gaziantep’in Şahinbey İlçemize bağlı Kürüm köyü civarında 1 milyon 250 bin metrekare alan büyük bir inşaat şirketine tahsis edildi. Bu inşaat şirketinin de bu alan üzerine güneş enerji sistemi kuracağı belirtiliyor. Bu konuda 25 gün önce köyde toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda üyelerimize; ‘Bazen bu işler resmiyete uyduruyor, ancak size düşen atalarınızdan ve dedelerinizden kalan topraklara ve mera alanlarına sahip çıkmak’ diye söyledik. Vasfı değiştirilemez denilen mera alanları güneş enerji sistemi kurulsun diye bir inşaat şirketine tahsis ediliyorsa ve buna imza atanların büyük bir vebali var. Yazıktır, günahtır” dedi.   
Birileri sevinirken, binlerce insanda mağdur ediliyor 
Tüketicinin, evine yeteri kadar et, süt, yumurta ve gıda alamamaktan, üreticinin ise tarlasını ekememekten, ektiğini değerinde satamamaktan, hayvancılık yapan işletmelerin de yem alamamaktan ve para kazanamamaktan yakındığını dile getiren Başkan Türkman, “Hayvancılığın zor şartlar altında yapılmaya çalışıldığı bir dönemde köylülerin hayvanlarını otlatacağı mera alanının bir şirkete tahsis edilmesi birilerini sevindirirken, binlerce insanda mağdur ediliyor” tespitinde bulundu. 
Et, süt ve hububat fiyatları her gün yükseliyor 
Açlığın insana her şeyi yaptırabileceğini sözlerine ekleyen Türkman, “İlimizde, hırsızlık olayları had safhada. Hırsızlığı meslek edinenler var, ama sayının bu kadar artmasının temelinde yokluk var. Şu anda dünya genelinde gıda krizi var. Aynı sıkıntı ve kriz ülkemizde de mevcut. Et, süt ve hububat fiyatları her gün yükseliyor. Bu sorunu çözümü üretimi artırmak. GES’ten önce, et, süt ve ot lazım. Et, süt ve ot olursa karnımızı doyururuz, eğer GES’e (Güneş Enerji Sistemi) ihtiyaç varsa tarım dışı olan alanlara yapsınlar” diye belirtti. Âdem Kesenek  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *