ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Saddam, Serbest Bölgeleri inceletiyor

Saddam, Serbest Bölgeleri inceletiyor
YAYINLAMA: 06 Ekim 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2021 / 13.54
Irak Serbest Bölgeler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hameed Shukur Mahmoud hükümeti temsilen beraberindeki 5 kişilik bir heyetle Gaziantep’te incelemelerde bulundu.

Dr. Hameed Shukur Mahmoud, Türkiye’nin bir geçiş kapısı olduğunu belirterek, Türkiye ile Irak’ın birbirini tamamlayan iki komşu ülke olduğunu açıkladı. Mahmoud, Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine önem verilmesi isteği ve talimatı üzerine geldiklerini vurguladı.

Irak Serbest Bölgeler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hameed Shukur Mahmoud, İdare Müdürü Mayserah Abdul Azziz Ali, Maliye Bakanlığı Temsilcisi Harıth Tewfik Abdullah, Yatırım Dairesi Müdürü Faıek Hanna Poles ile Mühendis İnşaat Dairesi Müdürü Ali Abdul Hüsayen Ali Gaziantep’e geldi. Irak’a yapılacak 4. Serbest Bölge için serbest bölgelerde inceleme yapmak için gelen, önce İstanbul, sonra Mersin Serbest Bölgelerini gezen heyet, dün de Gaziantep Serbest Bölgesi’ndeydi. Irak heyeti daha sonra GTO Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, kent ekonomisi ve Irak'a ihracat hakkında bilgi aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *