ANASAYFA arrow right Spor

Sacha Boey performansıyla Süper Lig'e damga vurdu

YAYINLAMA: 18 Eylül 2022 / 19.35
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2022 / 19.35
Galatasaray'ın sezon başında takımdan göndermeyi planladığı Sacha Boey, ligde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Geçen sezon teknik direktör Torrent'in olumsuz rapor verdiği 22 yaşındaki oyuncunun menajeri ile Galatasaray arasında yaşanan sorun kriz yarattı. Bu olay nedeniyle Boey kadro dışı bırakıldı, sezon başı kampına götürülmedi. Genç sağ bek kulüp ararken Sarı-Kırmızılılar gelecek uygun tekliflere "Evet" demeye hazırdı. Ancak Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor maçı öncesi Boey'in ve Sarı-Kırmızılıların planlarını değiştirecek bir an yaşandı.

Özür diledi

Cumhuriyet'in haberine göre, Fiorentina ile oynanan hazırlık maçında yeni transfer Dubois sakatlandı. Ardından Omar da sakatlanınca teknik direktör Okan Buruk'un sağ bekteki tek alternatifi genç Ali Turalp kaldı. Esas sürpriz ise maçın oynanacağı haftanın başında yaşandı. Boey, Buruk'la görüşüp, "Sizden özür diliyorum, şans vermeniz halinde takımım için elimden gelenin en iyisini yaparım" dedi. Bu davranıştan memnun kalan Buruk, Boey'i affedip takımla idmana başlamasına izin verdi.

Okan Hoca, Antalya maçı öncesi Ali Turalp ve Boey'i denedi; Boey'de karar kıldı. Genç oyuncu sadece 4 idmanla Antalya'da ilk 11'de sahaya çıktı.

Boey, 7 haftada formayı bırakmadı. Buruk da Dubois iyileşmesine rağmen Boey'i ilk 11'den kesmedi. Sezon başı kampına katılmamasına rağmen fiziksel açıdan takımın en iyilerinden olan Boey, özel hocayla yaptığı bireysel çalışmaların faydasını gördü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *