ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Sabrımızın bir sınırı vardır, taştığı zaman önünde kimse duramaz” 

“Sabrımızın bir sınırı vardır, taştığı zaman önünde kimse duramaz” 
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2021 / 17.10
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2021 / 17.10
Devlet Başkanı Orgeneral Evren, Ermenileri koruyan devletleri uyardı

Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren, Afyon'da halka hitaben yaptığı konuşmada, Ermeni teröristlerin Türk diplomatlarına yönelttikleri cinayetler konusunda, “Bundan sonra Türk Devleti, Türk Milleti gerekli mukabil tedbirleri almakta kendisini serbest görecektir” dedi.

Evren, Türk Milletinin sabırlı olduğunu ancak bunun bir hududu bulunduğunu belirterek, “O sel taştığı zaman, o selin önünde kimse duramaz. Kıbrıs harbi seferinde de bu millet on bir sene bekledi. Ama neticede oradaki vatandaşlarımızın hakkını koruduk. 12 Eylül'e gelinceye kadar da çok sabrettik. Bu sabır taşınca bildiğiniz olaylar meydana geldi. Bizim sabrımızı taşırmasınlar şeklinde konuştu. Evren:

“Zamanında fedakarlıklara katlanmasını bilmeyen milletler bağımsız yaşamak hakkından da yoksun olurlar. Böyle üstün vasıfları olan bir milletti yıkmak imkansız olduğundandır ki, bu vasıflara sahip olan milletlerin bu vasıflarını yok etmek için her türlü sinsi faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Onun için geçen hedef seçip, onları bu vasıflardan yoksun kılmaya çalışmaktadırlar.

12 Eylül’den önce oynanan oyun bu değil miydi? Kimse ağzına Sakarya, Dumlupınar lâfını alamaz olmuştu. Bu sözleri ağzına alanlarla alay ediyorlardı. Biz böyle 12 Eylül'e gelmedik mi? Aldatılmış gençler kendi bayraklarını taşıyacakla rıha utanmada n başka ülkelerin bayraklarını taşımamışlar mıydı? Şimdi bunlar, kirli kişiler, mahkemelerde utanmadan bunları inkar etmiyorlar mı?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *